Barbara Dallosová Krimi

Tínedžerka odsúdená za vraždu prehovorila: Judita poslala LIST spoza mreží!

Nové informácie v jednom z najkrvavejších prípadov v histórii našej kriminalistiky. Dievča, ktoré si odpykáva trest za brutálnu vraždu, poslalo na súd list.

Ilustračný obrázok k článku Tínedžerka odsúdená za vraždu prehovorila: Judita poslala LIST spoza mreží!
3
Galéria
Zdroj: TASR

Dnes už 19-ročná Žilinčanka Judita si odpykáva trest za brutálnu vraždu svojho kamaráta. Po procese, ktorý s napätím sledovalo celé Slovensko, si dievča vypočulo verdikt – dvanásť rokov a štyri mesiace za mrežami.

Pojednávania sa ťahali dlhé mesiace a Slovákom nešlo do hlavy jedno. Prečo? Juditin motív bol najväčšou záhadou celého procesu. S nebohým Tomášom boli priatelia a trávili spolu veľa času. Tínedžerka vinu dodnes popiera.

Chce nový proces

Najnovšie na povrch vyplávala správa, že odsúdená Judita chce rozhodnutie súdu zvrátiť cez mimoriadny opravný prostriedok. Píše o tom v dovolaní, ktoré so svojím právnikom poslali na Najvyšší súd. Informuje o tom denník SME. List je písaný v prvej osobe, teda z pohľadu Judity.

Odsúdená a jej advokát chcú, aby sa prípad vrátil na úplný začiatok a prejednať by ho mal okresný súd. Žiadajú tiež, aby rozhodovali iní sudcovia, než v predošlom procese.

„Nemám dôvod domnievať sa, že prvostupňový súd v rovnakom zložení nebude konať rovnako ako doteraz,“ cituje denník z dovolania, ktorý má mať viac než 90 strán.

Rýchla smrť?

Tínedžerka v dokumente tvrdí, že súdy v jej prípade urobili viacero chýb. Okrem iného spomína aj to, že o smrti kamaráta sa dozvedela až o dva dni v nemocnici, čo vraj „prijala veľmi ťažko, veľmi plakala, veľmi sa chvela a bola z toho úplne mimo.“

Hoci Judita svoju vinu stále popiera, v dovolaní spochybňuje definíciu vraždy ako surovej a trýznivej. Píše, že smrť bola rýchla a nešlo o nijaké pomalé usmrcovanie.

Článok pokračuje na ďalšej strane →

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM