Zo Slovenska Zo Slovenska

TIPY NA VÍKEND: Rozlúčka s prázdninami na husacích hodoch i na fazuľovej súťaži

Dvojmesačné prázdniny sa definitívne končia, mnohé mestá a obce pripravili rozlúčku s letom. Víkendovať môžete aj na jarmokoch a hudobných festivaloch.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Rozlúčka s prázdninami na husacích hodoch i na fazuľovej súťaži
Zdroj: TASR

Bratislavský kraj

V Lamači od piatka o 17.00 h až do nedele prebiehajú Rozálske hody. Slávnosti, ktoré sa každoročné konajú na sviatok sv. Rozálie (4. 9.), ponúknu bohatý kultúrny program.

Bratislava – Dni majstrov ÚĽUV 2016 sa začnú v sobotu o 10.00 h v uliciach Starého Mesta. Na 26. ročníku festivalu budú verejnosti odprezentované remeslá cez priame ukážky výrobných postupov. Podujatie potrvá do 4. septembra.

Slovenský Grob – Podujatie Kráľovstvo husaciny spojené s Farm Festom bude v dňoch 3. – 4. septembra. V rámci podujatia sa uskutoční slávnostné odhalenie sochy husi a odovzdanie dekrétu Kráľovstvu husaciny o 10.00 h na Hlavnej ulici.

Čítajte aj: Bratislavská reštaurácia, v ktorej si študenti môžu pripadať ako králi

V sobotu o 20.30 h vás pozývame na Bažant Kinematograf 2016 (3. – 6. septembra), zámocký park v Malackách.

Vôňa fazuľovej polievky sa bude na Radničnom námestí v Pezinku šíriť v sobotu 3. septembra. Dôvodom je 13. ročník medzinárodnej súťaže Fyzulnačka 2016, ktorú organizuje mesto Pezinok.

Bratislava – Trans Danube Swim sa začne v nedeľu o 14.00 h na Dvořákovom nábreží.

Trnavský kraj

Jablonica/Brezová pod Bradlom – Jablonický jarmok a Obecný deň sa začnú v sobotu o 10.00 h vo dvore obecného úradu. Na podujatie sa budú môcť návštevníci odviezť motorákom. Vlak bude stáť na stanici v Brezovej pod Bradlom od 10.25 h do 12.30 h. V stanici Jablonica bude vlak stáť od 13.00 do 16.50 h.

Jablonica – 14. ročník Regionálneho zrazu cykloturistov regiónu Záhorie a zraz cykloturistov v Malých Karpatoch (3. – 4. septembra) sa začne o 09.00 h na kynologickom cvičisku.

Trenčiansky kraj

V piatok o 21.00 h príďte na Staropramen Best!Fest, Klub Lúč v Trenčíne.

Nitriansky kraj

Nitra – Podujatie Spolu na sídlisku, ktorého zámerom je spojiť komunitu na sídlisku Klokočina a vytvoriť príjemné a kreatívne popoludnie s rôznymi športovými a hudobnými aktivitami, sa uskutoční o 12.00 h v areáli komunitného centra na Nedbalovej 17.

Žilinský kraj

Hudobná rozlúčka s letom „Žáverečná“, Mariánske námestie v Žiline. Čas: Piatok o 18.00 hodine.

Čítajte aj: Šikovné víkendové tipy pre Žilinčanov: Podujatia, ktoré netreba prehliadnuť

Banskobystrický kraj

Svätý Anton – 26. ročník celoslovenských poľovníckych slávností Dni svätého Huberta bude v dňoch 3. – 4. septembra v Múzeu Svätý Anton.

Zvolen – Výstup na Pustý hrad – 24. ročník tradičného podujatia sa začne v sobotu o 8.00 h v Parku Ľudovíta Štúra na Námestí SNP. O 10.00 h sa na hrade začne program so sokoliarmi a hudobnými vystúpeniami.

Čítajte aj: Šikovné víkendové tipy pre Bystričanov. 10 akcií, ktoré netreba prehliadnuť

Prešovský kraj

Hanušovce nad Topľou – Festival dobra sa začne v piatok o 14.00 h v parku pred Vlastivedným múzeom. Pre návštevníkov bude pripravený remeselno-umelecký trh, ochutnávky slovanskej kaše, keltských placiek, perníkov, kreatívne dielne a ako hudobný hosť vystúpia Anna Gaja, rómska kapela z Vtáčkoviec Gypsy Desko Band a deti, mládež z KC.

Humenné – Deň železnice sa začne v sobotu o 9.00 h v rušňovom depe. V rámci podujatia sa uskutoční jazda parného vlaku na trase Humenné – Snina a späť a jazda historického motorového vlaku na trase Humenné – Medzilaborce mesto a späť.

Košický kraj

Košice – Košice Night Run sa začne v piatok po 20.00 h, počas ktorého historickým centrom Košíc prebehnú stovky športovcov. Súčasťou podujatia bude aj kultúrny program.

Košice – Štvrtý ročník košického sprievodu za práva LGBTI ľudí PRIDE Košice sa uskutoční v sobotu o 13.00 h v Kasárňach Kulturparku na Kukučínovej 2. PRIDE Košice privíta na festivale všetkých ľudí, ktorí majú záujem prísť a podporiť LGBTI ľudí.

V sobotu o 14.00 h začínajú Podoby tanca – metodické stretnutie folkloristvo a škola tanca s ľudovou hudbou FS Stromíš. Miesto: kultúrny dom vo Vlachove.

Čítajte aj: Netradičné majstrovstvá v Košiciach: Malé plachetnice zaplnia jazero

Ilustračné foto, TASR

Víkendové tipy
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM