Zo Slovenska

TOP 10 najkrajších miest a obcí Slovenska: Ako dopadla vaša domovina?

Každý kút nášho malého Slovenska ukrýva v sebe rôzne podoby krásy. Či už je to dynamická metropola, malebný Liptov, Orava a Kysuce, alebo štíty našich veľhôr.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 najkrajších miest a obcí Slovenska: Ako dopadla vaša domovina?
Zdroj: Dnes24.sk

Naša rodná hruď sa pýši predovšetkým mnohými hradmi a zámkami. Sedem mesiacov verejnosť hlasovala na internetovom portáli Slovakregion v súťaži Najkrajšie mesto a obec Slovenska 2016. Kto si môže gratulovať?

Po úspešnom minulom roku, keď Spišská Nová Ves obsadila druhé miesto a len o pár hlasov zaostala za Prievidzou, tento rok zabodovala na plnej čiare.

Podľa výsledkov hlasovania sa stala Spišská Nová Ves s počtom hlasov 31 566 najkrajším mestom na Slovensku za rok 2016.

Prvenstvo získala v konkurencii 144 miest z celého Slovenska. Druhú priečku obsadila neďaleká Levoča, ktorá získala 24 654 hlasov a bronzová priečka patrí s počtom hlasov 24 051 Bardejovu. Za najkrajší kút môžeme podľa týchto výsledkov právom označiť východ republiky.

Zdroj: slovakregion.sk

Na štvrtom mieste sa ocitol Púchov (18 564 ) a top päťku najkrajších miest uzatvára minuloročný víťaz Prievidza (18 315).

Spiš bodoval aj v prípade obcí. Za najkrajšiu označili hlasujúci susedné Smižany, ktoré získali v ankete 20 541 hlasov. Dvojka patrí do okresu Lučenec – s počtom hlasov 20 381 je na druhou v poradí obec Halič.

Aj tretie miesto ostáva v okrese, a to v obci Divín. Hlavné mesto skončilo na 24. meste, metropola východu je v poradí deviata a tretie najväčšie mesto – Prešov, sa umiestnilo na 14. mieste. Oficiálne verejné odovzdávanie cien pre víťazov sa bude konať v januári 2017 vo Výstavisku Incheba v Bratislave.

Ilustračné foto, TASR

Mesta a obce 2016
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM