Prokop Slováček Svet o Slovensku

TOP 3 SVET O SLOVENSKU: Kiska, Sagan a mama. To sú naše hlavné hviezdy

Prezident Andrej Kiska a Peter Sagan nám robia vo svete dobré meno. A doma? Spoliehame sa na svoju mamu. „Mama hotel“ využíva každý, kto môže.

Ilustračný obrázok k článku TOP 3 SVET O SLOVENSKU: Kiska, Sagan a mama. To sú naše hlavné hviezdy
Zdroj: TASR

To je prezident!

Od čias Václava Havla Slováci ešte nemali prezidenta, o ktorom by sa v zahraničí obdivne vyjadrovali. Až prišiel Andrej Kiska a napriek politickej neskúsenosti dokázal vydobyť pre úrad slovenskej hlavy štátu rešpekt aj vo svete. Belgický denník La Libre napísal o Kiskovi medailón, ktorý by potešil každého politika.

Sme najväčší mamičkári

Mama navarí, vyperie, uprace a v istom veku ju už aj prestane baviť komentovať kedy sa “dieťa” vráti v noci domov, s kým sa stretáva a ako žije. Za takých výhodných okolností si až 70 percent mladých Chorvátov, Slovákov a Srbov povie, že sa im neoplatí osamostatniť sa od rodičov a zostanú využívať “mama hotel” až takmer do štyridsiatky. Fenomén si všimol chorvátsky portál Total Croatia News.

Saganova sláva rastie

Peter Sagan len nedávno obhájil titul majstra sveta a záujem o jeho osobu neutícha. Svojich fanúšikov počíta na milióny doma i vo svete. Rozhovor s ním uverejnil aj arabský portál Sport360. Vyspovedal ho, aké to je byť považovaný za “rokovú hviezdu cyklistiky,” čo pre neho znamenal uplynulý rok a koniec spolupráce s tímom Tinkoff.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM