ELA Krimi

TRAGÉDIA na pretekoch Spartan Race: Pretekár Zdeno (†47) skolaboval, lekári ho už nezachránili

Jeden z pretekárov v sobotu na obľúbených pretekoch Spartan Honor Race vo Vojenskom obvode Záhorie náhle skolaboval.

Ilustračný obrázok k článku TRAGÉDIA na pretekoch Spartan Race: Pretekár Zdeno (†47) skolaboval, lekári ho už nezachránili
Zdroj: Air - Transport Europe

Preteky poznačilo obrovské nešťastie! Počas vytrvalostných pretekov silných mužov aj žien odpadol 47-ročný Zdeno, jeden z účastníkov.

Na miesto bola privolaná posádka záchranárskeho vrtuľníka, ktorá ho na umelej pľúcnej ventilácii v kritickom stave transportovala priamo do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave za účelom ďalšej diagnostiky a liečby.

„Prítomní svedkovia, bežci, medzi ktorými bola aj lekárka, okamžite zahájili laickú resuscitáciu, v ktorej následne pokračoval prítomný záchranársky tím. Po prílete vrtuľníka do blízkosti miesta udalosti boli leteckí záchranári za asistencie polície pozemne prevezení k pacientovi,“ píše sa na sociálnej sieti.

Lekár leteckých záchranárov sa pridal k resuscitácii aj s pomocou použitia automatického resuscitačného prístroja. U muža došlo k opakovanému obnoveniu a následne zlyhaniu obehu.

„Za kontinuálnej resuscitácie bol na umelej pľúcnej ventilácii v kritickom stave transportovaný priamo do Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave za účelom ďalšej diagnostiky a liečby,“ dodali záchranári.

Smrť Zdena z Vrbového potvrdila Novému Času zdrveným hlasom aj jeho vzdialená príbuzná. Rovnako už počas soboty na sociálnych sieťach kondolovali známi aj účastníci pretekov manželke Martine. „Takto sa tešil…“ zverejnila mužovu fotku pred štartom pretekov.

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Bratislavy bola dnes popoludní vyslaná do vojenského obvodu v Malackách na pomoc...

Posted by Air - Transport Europe, letecká záchranná služba on Saturday, April 27, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM