Zo zahraničia

TRAGÉDIA počas zásahu: Pri VÝBUCHU v Ostrihome zahynul policajt

Pri výbuchu počas policajnej operácie v Ostrihome zahynuli dvaja ľudia. Medzi obeťami je aj jeden zo zasahujúcich policajtov.

Ilustračný obrázok k článku TRAGÉDIA počas zásahu: Pri VÝBUCHU v Ostrihome zahynul policajt
Zdroj: Twitter.com/Yurii Kazakov

Dvaja ľudia, vrátane jedného policajta, prišli o život a niekoľko ďalších utrpelo zranenia pri výbuchu, ku ktorému došlo počas policajnej operácie v maďarskom meste Ostrihom ležiacom pri hraniciach so Slovenskom. TASR o tom píše podľa stredajšej správy agentúry Reuters citujúcej z maďarských médií.

Maďarská prokuratúra a polícia sa k správe odmietli bezprostredne vyjadriť.

Zomreli dvaja ľudia

Maďarské médiá informovali, že k výbuchu došlo v dome na predmestí Ostrihomu – neďaleko slovenských hraníc – v čase, keď tam polícia zasahovala pre údajnú hrozbu. Pri explózii podľa ich informácií zahynul okrem jedného policajta aj domnelý pôvodca tejto hrozby, ktorého totožnosť dosiaľ nie je známa.

Maďarský premiér Viktor Orbán vyjadril v príspevku na Facebooku sústrasť rodine policajta, ktorý zahynul pri výkone služby v Ostrihome. O zmienenom medializovanom incidente, pri ktorom k tomu došlo, sa však konkrétne nezmienil.

Orbánova vládnuca strana Fidesz taktiež uviedla, že pri výbuchu v severomaďarskom Ostrihome zahynul policajt. Miestne médiá informovali, že zranených a prevezených do nemocnice bolo aj niekoľko ďalších policajtov.

Slovenská polícia reaguje

K tragickým udalostiam sa vyjadrila aj slovenská polícia. „S hlbokým zármutkom sme prijali informáciu, že v maďarskom Ostrihome neďaleko slovenských hraníc zahynuli po výbuchu, ktorý nastal počas policajného zásahu, dvaja ľudia, z toho jeden policajt. Niekoľko ďalších policajtov pri zásahu utrpelo zranenia,“ píše na sociálnej sieti a dodáva: „Slová, že "policajt nasadzuje v každej službe svoj život a nemusí sa z nej vrátiť“ nie sú žiadne klišé, alebo obyčajná formulka. Policajt denne nasadzuje svoj život v boji proti kriminalite a ochrane životov a zdravia obyvateľov krajiny tak, aby sa v nej mohli cítiť bezpečne. Tak konal aj zosnulý maďarský policajt, ktorý zahynul preto, aby ostatní žili v bezpečí. Maďarským kolegom a pozostalej rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM