Rastislav Búgel Zo zahraničia

TRAGÉDIA v americkej nemocnici: Lekárka novorodencovi pri pôrode ODTRHLA hlavu!

V americkej nemocnici mala lekárka novorodencovi pri pôrode odtrhnúť hlavu. Podľa rodičov sa nemocnica snažila tragédiu ututlať.

Ilustračný obrázok k článku TRAGÉDIA v americkej nemocnici: Lekárka novorodencovi pri pôrode ODTRHLA hlavu!
Zdroj: Unsplash.com

Pár z americkej Georgie si vlani v júli prešiel neskutočným peklom. Tešili sa na príchod nového potomka, no všetko sa skončilo tragédiou.

Ako informuje CNN, lekárka mala chlapčekovi pri pôrode odtrhnúť hlavu.

Nemocnica to mala rodičom tajiť

Súdny lekár potvrdil, že dieťa zomrelo na zlomeninu krku a oddelenie hlavy od tela. Teraz je podľa neho na úradoch, aby rozhodli, či išlo o trestný čin. Podľa Kancelárie súdneho lekára sa dieťatko počas pôrodu zaseklo za lonovou kosťou matky.

Zronení rodičia Jessica a Taylor tvrdia, že lekárka použila nadmernú silu na hlavu a krk ich dieťaťa. Podľa žaloby, ktorú podali v auguste, mala nemocnica tajiť detaily hrozného úmrtia, vrátane skutočnosti, že bolo dekapitované.

Chcú spravodlivosť

Rodičia sa o desivej skutočnosti dozvedeli až od pohrebnej služby. Hovorca nemocnice pre CNN povedal: „Vzhľadom na prebiehajúci súdny spor to nemôžeme komentovať.“

21-ročná matka povedala, že chce dosiahnuť spravodlivosť. „Som veľmi zdrvená. Ona mi ublížila. Ublížila môjmu dieťaťu a neprejavila žiadnu ľútosť,“ povedala.

Otec mŕtveho chlapčeka chce docieliť, aby po súdnom spore nemocnicu zatvorili.

„Nikdy predtým som nebol svedkom niečoho podobného. Nikto v našej kancelárii nič také nevidel. Každý, s kým sme sa poradili, ešte nikdy nezažil takúto situáciu,“ uviedol v utorok (6. februára) riaditeľ súdneho lekára okresu Clayton Brian Byars.

Snažili sa to zamaskovať?

Podľa právnika lekárky vraj k oddeleniu chlapcovej hlavičky od tela došlo až po jeho smrti. Lekárka vraj zistila, že dieťa je mŕtve a na živote je ohrozená aj matka. Preto sa rozhodla rýchlo konať a zamedziť úmrtiu ženy.

Podľa žaloby nemocnica po úmrtí novorodenca naliehala na rodičov, aby dali dieťa urýchlene spopolniť. Rodičom dokonca nedovolili ani podržať mŕtveho syna. Mohli sa na neho iba pozrieť cez okno.

„Počas toho bolo ich dieťa zabalené do prikrývky s hlavou podoprenou takým spôsobom, že ktokoľvek sa na neho pozrel, nemohol identifikovať, že bolo dekapitované,“ uvádza sa vo vyhlásení hovorcu rodiny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Twitter.com/john l
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM