Zo zahraničia

Tragédia v Grécku: Zrútilo sa nákladné lietadlo, haváriu neprežilo 8 ľudí

Podľa očitých svedkov lietadlo ešte vo vzduchu začalo horieť a po náraze bolo počuť výbuchy. Lietadlo smerovalo zo Srbska do Jordánska.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia v Grécku: Zrútilo sa nákladné lietadlo, haváriu neprežilo 8 ľudí
7
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Na severovýchode Grécka sa v sobotu neskoro večer zrútilo nákladné lietadlo, zahynulo všetkých osem členov posádky. TASR správu prevzala od tlačových agentúr AP, AFP a DPA, ktoré sa odvolávajú na miestne úrady.

Podľa očitých svedkov lietadlo ešte vo vzduchu začalo horieť a po náraze bolo počuť výbuchy. Lietadlo smerovalo zo Srbska do Jordánska. Požiadalo o povolenie núdzovo pristáť na letisku v gréckom meste Kavala, ale manéver už nestihlo dokončiť.

Viezlo muníciu

Išlo o stroj typu Antonov An-12 sovietskej výroby so štyrmi turbovrtuľovými motormi, ktorý prevádzkovala ukrajinská letecká prepravná spoločnosť Meridian.

Lietadlo viezlo vojenskú muníciu, podľa iných zdrojov bližšie nešpecifikované „toxické látky“. Hasiči uzavreli oblasť v okruhu 400 metrov, na úsvite bola uzavretá oblasť rozšírená.

Lietadlo sa zrútilo zhruba dva kilometre od obce Palaiochori, uviedol starosta neďalekého mesta Pangaio. Úrady nariadili obyvateľom danej oblasti, aby neotvárali okná a nezapínali klimatizáciu.

Prieskum dronom

Na miesto nešťastia vyrazilo množstvo záchranárov, hasičov a policajtov, ale pre znečistené ovzdušie sa museli vrátiť. Pokyny na okamžitý ústup dali úrady aj novinárom a miestnym.

V priebehu nedele sa uskutoční prieskum vraku pomocou dronu. Rozsah toxického nebezpečenstva určia špecialisti.

Objektívom: Po havárii nákladného lietadla v Grécku neprežilo 8 ľudí
7
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM