Zo zahraničia

Tragédia na oslavách Dňa Bastily: Ohňostroj zabil chlapca, jeho sestra dostala infarkt

Počas osláv Dňa dobytia Bastily v meste Cholet na západe Francúzska prišiel o život sedemročný chlapec a jeho 24-ročná sestra.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia na oslavách Dňa Bastily: Ohňostroj zabil chlapca, jeho sestra dostala infarkt
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Počas osláv Dňa dobytia Bastily v meste Cholet na západe Francúzska prišiel o život sedemročný chlapec a jeho 24-ročná sestra. V piatok o tom informoval starosta mesta Cholet, píše TASR podľa správy britskej stanice BBC.

Incident sa odohral, keď uprostred davu ľudí vybuchol ohňostroj.

Starosta Choletu Gilles Bourdouleix uviedol, že obete sa nachádzali aj s ďalšími rodinnými príslušníkmi na miestnom futbalovom ihrisku približne 50 metrov od miesta, kde sa odpaľovala pyrotechnika. Jedna z rakiet explodovala medzi ľuďmi, pričom sedemročný chlapec bol na mieste mŕtvy.

Organizátori to nepredpokladali

Jeho 24-ročná sestra následne dostala infarkt, ktorému podľahla.

Niekoľko ďalších prítomných ľudí utrpelo zranenia. Miestni vyšetrovatelia začali trestné stíhanie vo veci neúmyselného zabitia. Podľa prokurátora Érica Bouillarda prvotné dôkazy naznačujú, že jeden z blokov ohňostroja nefungoval správne, došlo k výbuchu, a ten vystrelil niekoľko rakiet.

Starosta Bourdouleix však vyhlásil, že spoločnosť, ktorá zabezpečuje ohňostroje, je spoľahlivá. Organizátori podľa neho nepredpokladali, že ľudia budú sledovať ohňostroj z ihriska.

V meste Cholet sa tradičné ohňostroje pri príležitosti Dňa dobytia Bastily konali po dvojročnej pauze zapríčinenej pandémiou koronavírusu.

ilustračné foto

Zdroj: YouTube.com

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM