Krimi

NEŠŤASTNÁ oprava auta: Žena pri rýchlostnej ceste vymieňala koleso, ZACHYTIL ju kamión

Vodič kamióna, ktorý išiel v pravom jazdnom pruhu, sa podľa polície pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla.

Ilustračný obrázok k článku NEŠŤASTNÁ oprava auta: Žena pri rýchlostnej ceste vymieňala koleso, ZACHYTIL ju kamión
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Diaľničná polícia v Žiari nad Hronom vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v pondelok (4. 7.) na rýchlostnej ceste R1 v smere zo Žiaru nad Hronom do Žarnovice. Kamión pri nej zachytil 36-ročnú ženu, ktorá na kraji cesty vymieňala koleso na svojom aute. Na sociálnej sieti o tom informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Odhodilo ju od auta

„Kamión ju zachytil pravou prednou časťou, nárazom ju odhodilo do odstaveného auta a následne pred auto a na pravú krajnicu. Žena pri dopravnej nehode utrpela ťažké zranenia, pričom bola prevezená leteckou záchrannou službou do nemocnice v Banskej Bystrici,“ priblížila polícia.

Vodič kamióna, ktorý išiel v pravom jazdnom pruhu, sa podľa polície pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a zle odhadol situáciu v cestnej premávke.

Polícia preto začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a nehodu ďalej vyšetruje.

Okamžite preč od vozidla

V súvislosti s nehodou polícia vodičov upozorňuje, že v prípade poruchy vozidla je potrebné ho odstaviť čo najbližšie k pravej krajnici a spustiť výstražné svetlá.

Nevyhnutné je ihneď opustiť vozidlo s použitím reflexných prvkov, a to podľa možnosti smerom ku krajnici. Polícia odporúča nezdržiavať sa pri vozidle, opustiť vozovku do bezpečnej vzdialenosti a kontaktovať políciu a bezplatnú nonstop linku SOS Centrum na čísle 0800 100 007.

Stalo sa na Slovensku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM