Zo zahraničia

TRAGICKÝ pád lietadla v ťažko prístupnom teréne: Nehodu NEPREŽILI štyria ľudia

Pri páde malého lietadla v Salzbursku zomreli štyria ľudia. Zásah záchranárov komplikoval ťažko prístupný terén.

Ilustračný obrázok k článku TRAGICKÝ pád lietadla v ťažko prístupnom teréne: Nehodu NEPREŽILI štyria ľudia
Zdroj: TASR/Ondrej Hercegh

Štyri obete si vyžiadal vo štvrtok poobede pád malého lietadla v regióne Lungau v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko. TASR informuje podľa agentúry APA.

Nešťastie sa odohralo v obci Sankt Andrä v okrese Lintsching, pričom lietadlo spadlo uprostred lesa v strmom a ťažko prístupnom teréne.

Záchranárov zalarmoval svedok

Ako uvádza denník Kronen Zeitung, lietadlo letelo z Chorvátska. Krátko po tretej hodine popoludní sa za nejasných okolností dostalo do problémov, čo napokon viedlo k jeho zrúteniu. Záchranné zložky zalarmoval svedok, ktorý počul náraz. Podľa svedka išlo o motorový vetroň.

Všetko komplikovalo počasie

Záchranné práce trvali aj po polnoci, situáciu v ťažko prístupnom teréne komplikovalo nepriaznivé počasie a vytrvalý dážď.

Podrobnosti o lietadle a jeho posádke doposiaľ neboli známe. Na záchranných prácach sa okrem Červeného kríža podieľali aj rakúski hasiči, polícia a horská záchranná služba.

Krajinský kriminálny úrad v Salzburgu a experti na leteckú dopravu začali skúmať vrak lietadla v záujme zistenia presnej príčiny havárie, píše Kronen Zeitung.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook.com/Bobby MB Shmurda
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM