Regióny

TRAPAS v Raslaviciach! Ihrisko, na ktoré obec dostala dotácie, tam budeme hľadať márne

Zobrali dotáciu na neexistujúce ihrisko? Médiami sa šíria správy z obce Raslavice pri Bardejove, kde sa malo nachádzať vynovené ihrisko. Avšak, nenachádza.

Ilustračný obrázok k článku TRAPAS v Raslaviciach! Ihrisko, na ktoré obec dostala dotácie, tam budeme hľadať márne
Zdroj: reprofoto tvnoviny.sk

Hoci aj Prešovský samosprávny kraj (PSK) na svojom webe doteraz informuje o vynovenom ihrisku v obci Raslavice, žiadne také tam nenájdeme.

Obec pritom dostala naňho dotáciu od fondu na podporu športu vo výške takmer 211-tisíc eur.

„Fotografie, ktoré obec poslala na jeho vyúčtovanie, sú zrejme len fotomontážou. Multifunkčné športovisko pritom malo byť na území horného Šariša raritou. No namiesto toho zaváňa veľkým škandálom,“ informujú o prípade aj tvnoviny.sk.

Starosta má čo vysvetľovať

Trávnik je totiž stále zrolovaný v balíkoch. Podľa doloženej fotodokumentácie bolo ihrisko s bežeckou dráhou riadne dokončené a 18. decembra aj skolaudované. Starosta obce Raslavice Adrián Rychvalský tak má čo vysvetľovať.

Podľa neho si ihrisko stavali svojpomocne a aj ho riadne dokončili. Koberce s umelou trávou sa vraj ale odlepovali a vlnili, preto ich opäť zrolovali.

Starosta podľa tvnoviny.sk tvrdí, že práce reklamovali. Rozbalené rolky kobercov však vyzerajú byť iba dve, ostatné sú zabalené ešte v pôvodnom igelitovom balení.

Nie je to v ich silách

Ani miestni obyvatelia nevedia nič o tom, aby ihrisko bolo dokončené. Ihrisko podporilo sumou 50-tisíc eur ešte aj Prešovský samosprávny kraj.

„Nie je v našich personálnych silách ani možnostiach fyzicky odkontrolovať realizáciu každého projektu,“ uviedla k téme hovorkyňa kraja Daša Jeleňová. 

Starosta vylučuje, žeby išlo o podvod. Aktualizované 17:00 Prešovský samosprávny kraj (PSK) a kancelária Fondu na podporu športu (FNPŠ) skontrolujú projekt výstavby multifunkčného ihriska v obci Raslavice v okrese Bardejov. Vyplýva to z ich vyjadrení pre TASR.

Reagujú tak na informácie Denníka Korzár, ktorému prišiel podnet od obyvateľa s tým, že žiadne ihrisko v obci nevybudovali a zverejnené fotografie sú len fotomontáž, aby obec neprišla o dotáciu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM