Rastislav Búgel Politika

Slováci si robia SRANDU aj z Kotlebu! Posielajú mu CENTY na logopéda či novú PODPRSENKU

Transparentný účet Mariana Kotlebu sa stal terčom "útokov" vtipkárov. Zaplavili ho jednocentové platby s poriadne uštipačnými odkazmi.

Ilustračný obrázok k článku Slováci si robia SRANDU aj z Kotlebu! Posielajú mu CENTY na logopéda či novú PODPRSENKU
Zdroj: TASR/Martin Baumann , TASR/František Iván

V marci si budeme voliť nového prezidenta. O priazeň voličov sa bude uchádzať desiatka kandidátov: Andrej Danko, Patrik Dubovský, Krisztián Forró, Štefan Harabin, Ivan Korčok, Marian Kotleba, Ján Kubiš, Igor Matovič, Milan Náhlik a Peter Pellegrini. Róbert Švec nesplnil podmienky a jeho kandidatúru napokon Kancelária Národnej rady SR neprijala.

Prvou „obeťou“ bol Danko

Každý z kandidátov musí mať zo zákona zriadený transparentný účet. Nedávno sme vás informovali, že Slováci si poriadne vystrelili zo šéfa národniarov Andreja Danka. Na transparentný účet mu začali posielať dary vo výške jedného centu. V popise pridávali komentáre, a tak je vidno, že mu poslali cent na nové zuby, logopéda, vodku aj brzdy na auto.

Zamerali sa aj na Kotlebu

O post prezidenta zabojuje aj Marian Kotleba. Najnovšie sa vtipkári zamerali aj na neho a princíp je rovnaký. Na jeho transparentný účet začali posielať finančné príspevky.

V čase písania článku poslali dokopy 2,04 eur.

Ani líder ĽSNS sa nevyhol uštipačným poznámkam, pričom väčšina darov je rovnako ako v prípade Danka vo výške jedného centu.

Účet plný uštipačných komentárov

Na účet tak napríklad prišla platba s poznámkou „Odškodné za tú podmienku, čo si dostal,“ alebo „Na logopéda“.

Jeden z darcov Kotlebovi poslal cent na letenku do Ruska, ďalší na leštidlo na kanady, doučovanie histórie či „Na novú podprsenku.“ Centík dostal aj na alobalovú čiapku na ochranu pred jaštermi. „Nenecháme sa očipovať,“ dodal darca.

Niektorí pritvrdili

Niektorí darcovia však zašli ešte ďalej a poriadne pritvrdili. „Magian pgezident nebudes,“ uviedla Petra. „Aby sa ti lepšie hajlovalo,“ uviedol Laco. Matúš poslal jeden cent s popisom: „Majkovi na lobotómiu mozgu. Centík ku centíku, euríčko k euríčku. Spolu to pre Majka dokážeme.“

Spomedzi centových darcov sa vymykajú tri platby. Ani jedna však nie je v nejakej závratnej hodnote. Najvyššia z nich je v hodnote jedného eura s popisom platby: „Sorosova mimovládka, Reptiliánom zdar.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM