TOS Lifestyle

Trendom medzi mladými ženami je tetovanie na rukách: Prečo ho odborníci NEODPORÚČAJÚ?

Nie všetko, čo je trendom, musí byť automaticky ten najlepší nápad. Čo si myslia odborníci o tetovaní na rukách?

Ilustračný obrázok k článku Trendom medzi mladými ženami je tetovanie na rukách: Prečo ho odborníci NEODPORÚČAJÚ?
Zdroj: Unsplash.com

Aj keď sa tetovanie považuje za moderný trend, jeho korene siahajú do dávnej minulosti. Najstaršie známe tetovania boli objavené na múmii známej ako Ötzi z obdobia okolo 3300 rokov pred naším letopočtom.

Odborníci predpokladajú, že tetovania v tejto dobe slúžili na zbavenie sa bolestí. S istotou sa ale nevie, prečo sa pravekí ľudia rozhodli začať tetovať svoje telá.

Dôvody sa menili

V priebehu stáročí sa tetovanie stalo súčasťou mnohých kultúr a civilizácií. Niekde symbolizovalo status, odvahu či krásu, inde sa používalo pre náboženské alebo ochranné účely.

V 19. storočí sa stalo populárnym medzi námorníkmi, ktorí si často dávali tetovať symboly spojené s ich cestami a dobrodružstvami. Niekde mávali tetovania odsúdení väzni…

Aktuálny trend

V 20. storočí sa tetovanie začalo šíriť medzi širokou verejnosťou a stalo sa súčasťou hlavného prúdu ako forma sebavyjadrenia a imidžová záležitosť.

Tetovať sa dávajú aj ženy a aktuálne sú rozšíreným trendom minimalistické tetovania na rukách, resp. aj na iných viditeľných miestach.

Odborníci vidia nevýhody

Viacerí tatéri však tetovanie na ruke vyslovene neodporúčajú. "Sociálne siete často vytvárajú falošný dojem o konečnom výsledku,“ cituje denník Bild tatérku Isabellu Franzen. Ruka sa podľa nej neustále hýbe, málokedy sa preto tetovanie javí tak, ako na fotke.

Okrem toho tvrdí, že na Instagram sa zväčša dávajú fotky čerstvých tetovaní, už po zahojení vyzerajú inak a mnohé jej klientky po zhliadnutí takýchto fotiek cúvnu.

Tetovanie na ruke je nielen častou voľbou, ale rovnako tak patrí medzi tie, ktoré si ľudia dávajú odstrániť najčastejšie, čo pre Bild potvrdil prevádzkovateľ takejto služby.

Dôvod? Za pomerne krátku dobu už nevyzerá dobre. Dôvodom sú časté pohyby rúk, trenie a častejšie vystavenie slnku ako v prípade iných častí tela.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM