Webnoviny - Svet

TSK ukončil ďalší vzdelávací projekt

WEBNOVINY.SK

BRATISLAVA 31. augusta (WBN/PR) – Projekt „Zvýšenie odbornej prípravy a podpory zamestnancov Trenčianskeho samosprávneho kraja a organizácií v jeho pôsobnosti prostredníctvom E-learningu“ bol realizovaný od apríla 2009 do augusta 2010 a na jeho realizáciu bol poskytnutý nenávratný finančný prípevok 448599,22 EUR z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Zamestnanosť a sociálna inklúzia.“

Projekt bol pilotnou akciou svojho druhu pre získanie vedomostí v kurzoch na mieru vybraných na základe analýzy potrieb vzdelávania oboch cieľových skupín projektu, ktorými boli zamestnaci Trenčianskeho samosprávneho kraja a organizácií v jeho pôsobnosti. Cieľom projektu bola podpora adaptability ľudských zdrojov prostredníctvom vzdelávania pre podporu a udržanie zamestnanosti, odbornej prípravy a podpory zamestnancov TSK v súvislosti so zavádzaním nových informačných technológií a eLearningu a zároveň podpora ďalšieho vzdelávania zamestnancov TSK za účelom zvýšenia kvality ich odbornej prípravy. Počas impelemtácie projektu zamestnanci absolvovali na mieru šité vzdelávanie v desiatich špecializovaných kurzoch.

Prostredníctvom vzdelávania zamestnancov úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja, nosnej inštitúcie pre oblasť regionálneho rozvoja, reagoval na meniace sa požiadavky efektívnej verejnej správy na kvalitu ľudských zdrojov, konkrétne na podporu ďalšieho vzdelávania a prípravy zamestnancov verejnej správy, s cieľom zvýšiť ich administratívnu kapacitu v tomto prípade ako partnera pre všetky subjekty v oblasti podpory regionálneho rozvoja v regióne TSK. Keďže vyškolenie cca. 630 zamestnancov Trenčianskeho samosprávneho kraja a organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK klasickou formou buď prednášok alebo seminárov by bolo príliš nákladné, bola zvolená forma E-learningu. Využili sa tak schopnosti zamestnancov pracovať s využitím počítačov, ktoré zamestnanci majú k dispozícii, vedia s nimi pracovať a sú dostatočne vybavené pre potreby e-learningového vzdelávania.

Vzdelávanie zamestnancov je nastavené tak, aby mohlo pokračovať aj po skončení projektu, nakoľko je elektronické E-learningové vzdelávanie finančne mej náročné na údržbu a môže byť použité aj ďalšími zamestnancami, ktorí ho nemali možnosť absolvovať a ktorí sa môžu do vzdelávacích kurzov zapojiť a profitovať tak pri ich následnom využití priamo v praxi.

Viac informácií o projekte je možné získať prostredníctvom nasledovného kontaktu:

Telefón: 032 / 6555432 E-mail: ratsk@tsk.sk Web: www.ratsk.sk, www.esf.gov.skwww.sia.gov.sk

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM