han Zo zahraničia

Tvrdá REAKCIA Putina na sankcie voči Rusku: Biden môže na jednu vec ZABUDNÚŤ!

Rusko rozšírilo v sobotu zákaz vstupu na celkovo 963 občanov USA a 26 Kanaďanov. Je to odveta za západné sankcie uvalené na Moskvu za to, že vedie agresiu na Ukrajine.

Ilustračný obrázok k článku Tvrdá REAKCIA Putina na sankcie voči Rusku: Biden môže na jednu vec ZABUDNÚŤ!
Zdroj: TASR/AP

Ruské ministerstvo zahraničných vecí najprv v polovici marca zaradilo na čiernu listinu 13 amerických jednotlivcov, vrátane prezidenta Joea Bidena, ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena a ministra obrany Lloyda Austina.

TASR prevzala správu od tlačovej agentúry DPA.

Stovky mien

Na ruskú čiernu listinu boli dodané ďalšie stovky amerických zákonodarcov.

Kanadská listina teraz obsahuje aj manželku premiéra Justina Trudeaua, Sophie Trudeauovú, ako i manžela vicepremiérky Chrystie Freelandovej, Grahama Bowleyho.

Kanada a Spojené štáty patria ku krajinám, ktoré zaviedli sankcie aj na dve dcéry ruského prezidenta Vladimira Putina, Katerinu Tichonovovú a Mariju Voroncovú. O Putinových dcérach sa toho vie málo, poznamenala DPA.

Zlé vzťahy

Vplyv ruských čiernych listín bude z prevažnej časti symbolický, no ide o ďalšiu známku zhoršovania vzťahov Ruska a Spojených štátov či Kanady od začiatku invázie ruských síl na Ukrajinu z 24. februára.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí v skoršom oznámení na svojej webovej stránke uviedlo, že čierna listina je reakciou na sankcie a nepriateľské kroky voči Moskve.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM