redakcia Dobry Tygodnik Sadecki Regióny Regióny

Učia sa slovenské právo

Na Právnickej fakulte Jagelonskej Univerzity v Poľsku vznikol študijný program Škola slovenského práva.

Ilustračný obrázok k článku Učia sa slovenské právo
Zdroj: Dobry Tygodnik Sadecki

Od minulého roka pôsobí na Právnickej fakulte Jagelonskej Univerzity Škola slovenského práva. Vznikla na základe dohody medzi Fakultou a Ústavom štátu a práva SAV v Bratislave.

Škola slovenského práva je rozdelená na 2 semestre. V prvom – zimnom si účastníci osvoja slovenskú právnickú terminológiu. A v druhom – letnom sa počas šiestich víkendov zúčastnia série prednášok vedených renomovanými profesormi zo Slovenska, vrátane ombudsmana, riaditeľa Ústavu štátu a práva SAV a na cvičeniach vedených slovenskými právnikmi z kancelárie V4 Legal – objasňuje Julianna Kobierzyńska z Centra pre koordináciu škôl cudzích právnych systémov Právnickej fakulty Jagelonskej Univerzity.

Témou hodín je predovšetkým súkromné právo. Študijný program Školy slovenského práva je určený nielen pre študentov, ale aj pre advokátov, právnikov, prekladateľov, študentov slovenského jazyka, ako aj všetkých, ktorý si chcú rozšíriť vedomosti z oblasti slovenského práva. Počas prvého semestra sa na hodinách zo slovenského práva zúčastnilo 90 osôb, v druhom semestri to bolo okolo 60 osôb.

Ako zdôrazňuje Julianna Kobierzyńska Škola slovenského práva je tiež miestom na ešte lepšiu poľsko-slovenskú spoluprácu. Osobitnú úlohu tu zohrávajú aj generálny konzul Slovenskej republiky v Krakove Ivan Škorupa a konzul Adrián Kromka, ktorí od samotného začiatku túto iniciatívu podporujú.

Zdroj: Dobry Tygodnik Sądecki
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM