Aneta Barančoková Regióny Regióny

V Bardejove vznikol mládežnícky parlament

Mladí stredoškoláci založili parlament, ktorý bude zastupovať ich záujmy a názory v meste.

Ilustračný obrázok k článku V Bardejove vznikol mládežnícky parlament
Zdroj: MB-MMP

BARDEJOV. Štatút slávnostne podpísali v piatok 29. septembra v Starej synagóge v bardejovskom židovskom suburbiu. Sú presvedčení, že spoločnými silami zrealizujú svoje nápady. Mladý Bardejov – Mestský mládežnícky parlament (MB-MMP) má úlohu spájať študentov z rôznych škôl, s rôznymi záujmami a vytvárať projekty, ktoré oslovia mladých ľudí. Tieto možnosti pomôžu využiť potenciál mladých v meste a okolí.

Získali podporu

Počas úvodných príhovorov získal mládežnícky parlament od pozvaných hostí podporu, a nápad stredoškolákov ocenil viceprimátor mesta Vladimír Savčinský a Miroslav Vančík z mestského Oddelenia školstva a telesnej kultúry. Nasledovalo oficiálne založenie, a to prijatím štatútu Mladého Bardejova a voľby jeho predsedu a dvoch podpredsedov.

Predsedom sa stal Jakub Boruv. Podpredsedami sa stali Aneta Barančoková a Boris Michnovič. Pozvaní boli aj predsedovia mládežníckych parlamentov z Humenného, Košíc a Starej Ľubovne, ktorí predstavili ich projekty a mestské parlamenty v ich mestách. Taktiež odovzdali rady bardejovskému mladému parlamentu.

Prezentácia programov

K slovu sa dostal aj predseda Národného mládežníckeho parlamentu, Martin Ruščanský. Pri tejto príležitosti parlament tiež ocenil päť organizácií a jednu osobu za pomoc pri príprave zakladania parlamentu.

Záverečnú časť prezentovali Adam Hrobák za Mladiinfo a Soňa Štefančíková za IUVENTA, ktorí priblížili mladým projekty cez program Erasmus+. Študentov využitie týchto projektov zaujalo, hlavne vďaka možnosti štúdia v zahraničí. Celá akcia sa podarila aj vďaka podpore členov skupiny Mladí filantropi v Bardejove.

Mladý Bardejov - Mestský mládežnícky parlament
10
Galéria
Zdroj: MB-MMP
Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM