Správy Politika

Úder pod pás! Exkotlebovec chcel odvolávať Bittó Cigánikovú, ZA boli aj poslanci koalície

Predložený návrh o zaradení bodu o odvolaní Jany Bittó Cigánikovej z postu šéfky parlamentného zdravotníckeho výboru získal podporu aj viacerých koaličných poslancov.

Ilustračný obrázok k článku Úder pod pás! Exkotlebovec chcel odvolávať Bittó Cigánikovú, ZA boli aj poslanci koalície
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Niektorí koaliční poslanci Národnej rady (NR) SR podporili návrh zaradiť do programu aktuálnej schôdze bod o odvolaní Jany Bittó Cigánikovej (SaS) z postu šéfky parlamentného zdravotníckeho výboru.

Nezhody v koalícii?

Predsedníčku poslaneckého klubu SaS Annu Zemanovú návrh prekvapil a bude sa na hlasovanie pýtať ostatných šéfov koaličných klubov.

Predseda klubu OĽANO Michal Šipoš bude o hlasovaní hovoriť s poslancami hnutia. Návrh v pléne predložil nezaradený poslanec Tomáš Taraba.

„Som z toho prekvapená, lebo sme dohodnutí, že si navzájom nerobíme personálnu politiku,“ reagovala pre TASR Zemanová s tým, že táto funkcia je určená pre SaS a plénum zvolilo Bittó Cigánikovú. Nevidí dôvod, aby sa takto vyjadrovali koaliční poslanci.

Viac z politiky

Podpora z koalície

Návrh rokovať na schôdzi o odvolaní Bittó Cigánikovej z funkcie podporili poslanci Ján Herák, Lucia Drábiková a Karol Kučera (všetci OĽANO), Patrick Linhart a Martin Borguľa (obaja Sme rodina) a Miriam Šuteková (Za ľudí).

Zároveň viacero poslancov OĽANO pri hlasovaní vykázalo svoju neprítomnosť. Šipoš vylučuje, že by poslanci klubu postupovali koordinovane, hlasovali podľa neho slobodne, „ako to cítili“.

Troch poslancov hnutia sa však chce na ich postup pýtať. Pre TASR tiež pripomenul, že OĽANO odstúpilo pri rekonštrukcii vlády od svojich podmienok pre koaličných partnerov, medzi ktorými bol aj odchod Cigánikovej z postu šéfky výboru.

Taraba si myslí, že ide o koaličný rozpor, pripomenul tiež, že opoziční poslanci z ĽSNS a odídenci z ĽSNS jeho návrh nepodporili.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie novinky

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM