Správy Zo zahraničia

Ukrajinskí vojaci ROZDÁVAJÚ ľuďom kabáty: Je im už ZIMA, čo sa chystá využiť Putin!

Dobrovoľník v armáde Seva Košeľ povedal, že v autobuse stretol dvoch ukrajinských vojakov, ktorí nemali kabáty od uniformy. Darovali ich totiž miestnym ľuďom, ktorým je zima.

Ilustračný obrázok k článku Ukrajinskí vojaci ROZDÁVAJÚ ľuďom kabáty: Je im už ZIMA, čo sa chystá využiť Putin!
Zdroj: TASR/AP

Ukrajinskí vojaci dávajú svoje teplé vojenské kabáty obyvateľom Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny, pretože už nastupuje zima. V utorok o tom informovala webová stránka britskej spravodajskej televízie Sky News.

Bez vody a tepla

Dobrovoľník v armáde Seva Košeľ povedal, že v autobuse stretol dvoch ukrajinských vojakov, ktorí nemali kabáty od uniformy, pretože ich darovali ľuďom v meste Cherson. Obyvatelia reagovali na tento dar „so slzami a úsmevom“.

Vojaci Košeľovi uviedli, že „ľudia veľmi, veľmi plakali a vojakov objímali“.

Rusko vedie útočnú vojnu na Ukrajine už desiaty mesiac a teraz sa pokúša využiť zimu ako zbraň – preto útočí raketami na životne dôležitú energetickú infraštruktúru po celej Ukrajine, píše Sky News. To spôsobuje výpadky v dodávkach elektriny a ľudia nemajú ani vodu a teplo.

Zima ako zbraň

O tom, že Putin využíva zimu ako zbraň, hovorí aj generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Povedal to pred stretnutím ministrov zahraničných vecí krajín Aliancie v Bukurešti.

Podľa šéfa organizácie NATO treba byť pripravený na to, že v dôsledku ruského „zámerného útoku na kritické služby, kúrenie, svetlo, vodu či plyn príde do zvyšku Európy viac utečencov“.

Stoltenberg ďalej uviedol, že spojenci dodali Ukrajine generátory a náhradné diely s cieľom pomôcť Kyjevu obnoviť poškodené energetické zariadenia.vDodal, že NATO v reakcii na vojenské neúspechy Ruska očakáva ďalšie raketové útoky na civilné ciele, píše agentúra DPA.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM