Denis Makovini Ostatné športy

Ulice nočného Zvolena zaplnili stovky bežcov: Partia študentov pobavila netradičnými outfitmi FOTO

Viete si predstaviť bežať šrégom Zvolenom a v noci? Stovky bežcov v utorok večer zaplnilo ulice nášho mesta a vyskúšali si to. Podujatie, ktoré sa teší čoraz väčšej obľube, sprevádzala aj veselá kuriozita.

Ilustračný obrázok k článku Ulice nočného Zvolena zaplnili stovky bežcov: Partia študentov pobavila netradičnými outfitmi FOTO
Foto: Stanislav Spáč

V utorok o 20.10 zaznel pred Technickou Univerzitou výstrel. Viac než 400 ľudí sa rozutekalo skrz Zvolen proti noci. Presne takto začal tohtoročný štart obľúbeného, už tradičného, behu s názvom „Šrégom nočným Zvolenom“. Priaznivci atletiky mali možnosť ukázať svoju kondíciu a sily, ale aj odvahu zabehnúť sedemkilometrovú trať okolo Zvolena za tmy.

Stovky bežcov

Obrovským prekvapením bola závratne vysoká účasť bežcov, ktorú potvrdil aj jeden z organizátorov podujatia, Ondrej Bajza: „Teší nás, že prišlo omnoho viac bežcov ako sme očakávali, a teda na ďalší ročník sa pripravíme ešte viac. Oficiálne máme zaznamenané časy za 349 bežcov, no ďalšie desiatky bežcov bežali len tak, bez čísla a čipu. Nakoľko sme tieto nemali pre také množstvo účastníkov ani pripravené.“

Podľa organizátorov boli problémy s veľkým počtom bežcov spôsobené preto, že množstvo z nich sa neregistrovalo cez internet, ale registráciu si nechali až na poslednú chvíľu na mieste. No aj tak všetko výborne zvládli, dokonca sa postarali aj o bežcov a divákov, ktorým bola pred pretekom zima. Tí sa mohli zohriať vo vestibule univerzity, kde bolo pre nich pripravené občerstvenie. Síce sa posunul aj štart súťaže, ale len o 10 minút.

Nevšedné outfity

Najväčšou kuriozitou bola partia chlapcov, ktorá prišla vysmiata od ucha k uchu, ale pozor – v nočných košeliach! „Dostali teda aj mimoriadne ocenenie exhibicionistov. Do budúcna, po tejto skúsenosti, regulárne plánujeme zaviesť takúto kategóriu.“ konštatuje Bajza.

Celou akciou panovala športová atmosféra, ktorú dopĺňala dobrá hudba. Zúčastnení boli vyzvaní k opatrnosti kvôli tme aj napriek priaznivému počasiu. Jeden z bežcov, ktorí sa zúčastnil aj prvého ročníka pred rokom, predal radu pre všetkých: „Hlavne sa pozerajte pod nohy!“

Spomedzi študentov vyhral Ján Sopko (20) s časom 24.44.81. Naj­rýchlejšou ženou tohto maratónu je Lucia Kovalančíková (23) a jej čas bol 28:00:30. Mužom s najlepším časom spomedzi verejnosti sa stal Šimon Wahlandt (24) a to s časom 23.36.85. Ďalšie bežecké preteky sú naplánované na 30. apríla 2016. Bude to prvý ročník outdoorového behu Drevák race. Prekážkový beh sa bude konať v areály Pustého hradu a okolia.

Čítajte tiež:

Cyklistická výzva pre Zvolenčanov: Stanú sa najaktívnejším mestom v projekte Do práce na bicykli?

Z meškania na autobus vznikol skvelý nápad: Na zvolenskom gymnáziu je radosť študovať!

FOTO: Stovky Zvolenčanov bežali mestom
14
Galéria
Foto: Stanislav Spáč
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM