Zo Slovenska

Úmrtie Zagorovej sa dotklo i prezidentky: Jej hlas bude znieť ďalej, úsmev bude chýbať!

Hlas legendárnej speváčky bol jedinečný, povedala Zuzana Čaputová. No vyzdvihla aj niečo iné!

Ilustračný obrázok k článku Úmrtie Zagorovej sa dotklo i prezidentky: Jej hlas bude znieť ďalej, úsmev bude chýbať!
Zdroj: Facebook.com/Zuzana Čaputová , TASR/Oliver Ondráš

Jedinečný hlas Hany Zagorovej bude znieť aj naďalej, no jej neopakovateľný úsmev bude chýbať. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to uviedla v súvislosti s úmrtím českej speváčky. Osobnosť Zagorovej si uctil aj premiér Eduard Heger (OĽANO).

Vyzdvihla to, že odolala tlaku

„Jej piesne pozná celé Česko a Slovensko. Keď v júni 1989 podpísala petíciu Několik vět, v ktorej Charta 77 žiadala prepustenie väzňov a slobodu slova, režim jej zakázal vystupovať. Odolala tlaku a svoj podpis neodvolala,“ vyzdvihla prezidentka na sociálnej sieti.

Ako pripomenula, so Slovenskom spájal Zagorovú jej manžel, tenorista Štefan Margita, ktorý jej bol oporou do samého konca.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Predseda vlády označil zosnulú speváčku za významnú osobnosť českej, ale aj slovenskej kultúrnej scény. „Pozostalým vyjadrujem úprimnú sústrasť. Česť jej pamiatke,“ napísal na sociálnej sieti.

Naspievala takmer 900 piesní

Česká speváčka, textárka, herečka a moderátorka Hana Zagorová zomrela vo veku 75 rokov. Stala sa jednou z najúspešnejších osobností českej populárnej hudby. Naspievala takmer 900 piesní a v rokoch 1977 až 1985 vyhrala deväťkrát po sebe anketu Zlatý slávik.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM