Lucia Lauková Cestovanie

Unikátna turistická atrakcia: Neďaleko Slovenska sa týči vyhliadka v tvare obrej RUKY!

Vyhliadkové body pripomínajúce obriu alebo Božiu ruku sú populárne všade vo svete. Vedeli ste, že jednu nájdete aj kúsok od slovenských hraníc?

Ilustračný obrázok k článku Unikátna turistická atrakcia: Neďaleko Slovenska sa týči vyhliadka v tvare obrej RUKY!
3
Galéria

Asi najpopulárnejšou vyhliadkou v tvare dlane je Buddhova ruka v Číne. Virálnymi sa stali najmä videá turistov, ktorí prekonali strach a na vyhliadku vystúpili.

Buddhova ruka sa totiž vystiera k nebu, do otvoreného priestoru, čo mnohým naháňa hrôzu. Vedú k nej schody bez zábradlia. Turisti sú však v bezpečí, pod vyhliadkou je natiahnutá ochranná sieť.

Článok pokračuje pod príspevkom!

Vo svete je takýchto atrakcií viac. Obria ruka láka turistov na Filipínach v meste Cebu a úžasné panorámy nájdete aj v hobiťom tematickom parku Hobbitenango v Guatemale.

Božia dlaň v Maďarsku

Jednu nemenej krásnu, no nie až tak adrenalínovú atrakciu, nájdete aj kúsok za hranicami Slovenska.

Vyhliadku v tvare obrovskej otvorenej dlane, v maďarčine Kéz Kilátó, nájdete na severe Maďarska v pohorí Cserhát, v blízkosti obce Hollókő. Postavili ju ešte v roku 2020.

Ako uvádza turistická agentúra Visit Hungary, najrýchlejší prístup je z obce Felsőtold. Vyhliadka sa nachádza priamo na Národnej modrej trase. Dielo navrhol architekt Benjámin Csíkszentmihályi.

„Túra z Hollókő je dlhá približne 6 km, no z Felsőtoldu je to len 2,5 km. Ak si vyberiete kratšiu trasu, pred odchodom si pozrite barokovú zvonicu v Hornom Tolde,“ radí turistické informačné centrum HovaMenjünk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Unikátna vyhliadka Božia dlaň v Maďarsku
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM