Regióny

Unikátna ulička v centre Bardejova: Odohrá sa tu spomienkový koncert na Johna Lennona

V uličke Johna Lennona sa uskutoční spomienkový koncert na lídra skupiny Beatles. Vieme viac!

Ilustračný obrázok k článku Unikátna ulička v centre Bardejova: Odohrá sa tu spomienkový koncert na Johna Lennona
Zdroj: OOCR Šariš Bardejov

Obrovský záujem a nadšenie medzi fanúšikmi Beatles vyvoláva Ulička a Parčík Johna Lennona v centre Bardejova, ktoré sú spolu s rodinným domom zasväteným pamiatke geniálneho hudobníka, dielom nadšenca a aktivistu Pavla Zajaca.

Už viac ako 15 rokov sa tu každý rok 8. decembra koná pietna akcia – Spomienkový koncert pri príležitosti tragickej smrti Johna Lennona. Nebude chýbať ani tento rok, a to o 18:00, kedy si fanúšikovia pripomenú 38. výročie tragickej smrti lídra kapely Beatles.

„Táto najkratšia ulica a najmenší park v meste majú nezameniteľnú atmosféru výnimočnosti. Mnohí slovenskí turisti si urobia výlet do centra severovýchodného Slovenska práve kvôli tejto nezvyčajnej atrakcii, ale fascináciu vyvoláva aj u Poliakov a Čechov,“ uviedol výkonný riaditeľ OOCR „Šariš“ – Bardejov Radomír Jančošek s tým, že začiatky parčíku siahajú do čias socializmu, kedy takáto osobná iniciatíva bola pre režim nežiadúca.

V parčíku sú kamene s názvami najznámejších albumov a menami členov kapely. Rovnako originálny je aj dom Pavla Zajaca, ktorý zdobia tematické fasádne plastiky a grafiky členov Beatles. Západnú fasádu domu zdobí kovaný notový part dvoch známych piesní skupiny. Na fasáde je aj kovový triptych a reliéfny portrét Jonna Lennona a Yoko Ono. V suteréne domu je galéria.

Zdroj: OOCR Šariš Bardejov
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM