han Správy Zo zahraničia

Únosca hodiny držal v zajatí 20 ľudí: Ako dopadla rukojemnícka dráma na Ukrajine? VIDEO

V ukrajinskom meste Luck sa v utorok večer skončila rukojemnícka dráma. Polícia únoscu zadržala, pričom rukojemníci vyviazli bez zranení.

Ilustračný obrázok k článku Únosca hodiny držal v zajatí 20 ľudí: Ako dopadla rukojemnícka dráma na Ukrajine? VIDEO
4
Galéria
Zdroj: TASR/AP

„Rukojemníci sú voľní. Muža, ktorí ich uniesol a držal v autobuse v Lucku, sme zadržali,“ napísalo podľa agentúry AFP ministerstvo vnútra na sociálnej sieti.

Kto bol páchateľ?

Polícia únoscu identifikovala ako Maksima Kryvoša (45), ktorý už bol dvakrát odsúdený za podvody, lúpeže a nezákonné držanie zbraní. Celkovo si vo väzení odsedel desať rokov. Kryvoš krátko pred zadržaním prepustil troch rukojemníkov, uvádza ukrajinská agentúra Ukrinform.

Čo sa stalo?

Únosca vyhlásil, že v meste umiestnil výbušninu, ktorú môže odpáliť na diaľku. Kryvoš takisto vypálil niekoľko výstrelov na policajný dron a vyhodil na ulicu výbušné zariadenie, povedal námestník ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko. Policajné stanovisko uvádza, že zariadenie nevybuchlo. Polícii neskôr dovolil, aby do rukojemníkom priniesla vodu.

Zapojil sa aj prezident

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol, že útočník sa autobusu zmocnil o 09.25 h miestneho času, pričom došlo aj k poškodeniu vozidla. Podľa prezidenta sa polícia pokúša celú situáciu vyriešiť nenásilnou cestou. „Snažíme sa situáciu vyriešiť tak, aby nedošlo k obetiam na životoch,“ povedal.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM