Politika

Úplne bez problémov to NEBUDE! Voľby už poznačili prvé BIZARNÉ situácie

Aj keď po otvorení volebných miestností väčšie problémy neevidovali, na Slovensku sa už vyskytli prvé kuriózne situácie.

Ilustračný obrázok k článku Úplne bez problémov to NEBUDE! Voľby už poznačili prvé BIZARNÉ situácie
96
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , Pexels.com

Ministerstvo vnútra (MV) SR nemá avizované žiadne problémy, ktoré by bránili otvoreniu volebných miestností. Informovala o tom riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na MV SR Eva Chmelová.

Predsa sa však našli prvé zmätky a bizarné situácie.

Voľby odštartovali aj v obci Práznovce v okrese Topoľčany. Tam si pred otvorením miestnosti museli vyžrebovať nového predsedu okrskovej volebnej komisie, keďže ten pôvodný sa vzdal funkcie. „Mali sme aj mierne kuriózny prípad, keď v jednom z okrskov prišiel pán hneď skoro ráno, prevzal si riadne volebné lístky, aj s obálkou prešiel za plentu a po chvíli vyšiel s tým, že voliť nebude a volebné lístky zahodil,“ prezradila zapisovateľka okresnej volebnej komisie Zuzana Chudá.

Nepozdávala sa mu farba pečiatky

Všetkých 95 volebných okrskov otvorila načas najväčšia mestská časť Petržalka. „Z niektorých volebných okrskov hlásili ráno, po otvorení volebných miestností, nával,“ skonštatovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. Priebeh volieb je zatiaľ pokojný, v jednom z volebných okrskov však museli riešiť voliča, ktorému sa nepozdávala farba pečiatky na volebnej obálke.

Zmena na poslednú chívľu

V obci Štítnik v rožňavskom okrese v piatok z technických príčin zmenili miesto konania volieb. Pôvodne sa uvažovalo o vytvorení volebnej miestnosti v priestoroch rekonštruovaného zdravotného strediska, objavili sa však problémy s elektrinou. „Aj kultúrny dom, kde sa zvyčajne konajú voľby, sa momentálne prerába. Museli sme preto preložiť volebnú miestnosť do zasadačky na obecnom úrade,“ uviedla pre TASR zapisovateľka tamojšej volebnej komisie s tým, že zmena je v obci označená a bola ohlásená aj v miestnom rozhlase.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Parlamentné voľby 2023
96
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM