han Správy Zo zahraničia

USA zareagovali na žiadosť Putina: Do Ruska poslali pomoc za milióny! VIDEO a FOTO

Prvá zásielka 50 pľúcnych ventilátorov, ktoré Spojené štáty v rámci boja proti koronavírusovej pandémii venovali Rusku, vo štvrtok dorazili do Moskvy.

Ilustračný obrázok k článku USA zareagovali na žiadosť Putina: Do Ruska poslali pomoc za milióny! VIDEO a FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR

Informovala o tom televízia CNN s odvolaním sa na americkú ambasádu v Moskve. Spojené štáty zásielkou reagovali na žiadosť ruského prezidenta Vladimira Putina.

„Spojené štáty pokryjú 100 percent nákladov, vrátane prepravy a uvedenia do prevádzky 200 dodaných pľúcnych ventilátorov v hodnote približne 5,6 milióna dolárov,“ uvádza sa v stanovisku ambasády.

Aj Rusi im poslali, ale…

Začiatkom apríla Rusko vyslalo do USA nákladné lietadlo so zdravotníckym materiálom a pľúcnymi ventilátormi, ktoré mali byť použité v nemocniciach v štátoch New York a New Jersey. Ruské ventilátory Aventa M, ktoré zrejme spôsobili požiare v ruských nemocniciach, sa však podľa vyjadrenia amerického Federálneho úradu pre mimoriadne situácie (FEMA) v Spojených štátoch nepoužili a oba štáty tieto zariadenia vrátili do skladov FEMA.

Spôsobovali požiare

Ventilátory Aventa M zakázali úrady používať aj v Rusku po tom, ako v moskovskej a petrohradskej nemocnici došlo k požiarom.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM