Správy Zo Slovenska

Užite si ešte slnečnú nedeľu: Čaká nás nepríjemná zmena

Krásny slnečný víkend si Slováci užívajú na výletoch pri vode, v horách či vo vo voňavých záhradách zadymených dreveným uhlím z grilov. Všetko sa ale zmení.

Ilustračný obrázok k článku Užite si ešte slnečnú nedeľu: Čaká nás nepríjemná zmena
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Teploty na našom území v sobotu 21. augusta dosahujú od +22 až +29 °C. Nedeľa by podľa meteorológov mala byť ešte o niečo teplejšia. Zmena počasia však nastane v nedeľu večer.

O zmenu sa na našom území postará studený front, ktorý začne počasie na našom území ovplyvňovať v priebehu večerných hodín. Pred ním ešte do našej oblasti vyvrcholí príliv teplého vzduchu,“ informuje iMeteo.

Výrazné ochladenie

Vo večerných hodinách sa postupne očakáva od západu príchod rozsiahlej zrážkovej činnosti, na čele ktorej sa budú vyskytovať búrky. Na tento fakt poukazujú aj odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMU), ktorí už teraz varujú západné Slovensko pred výdatnými búrkami.

Výstraha 1. stupňa pre západ platí od nedele 22. augusta 21.00 hod do 6.00 hod nasledujúceho rána. Uvádza SHMU.

A je po lete

V noci na pondelok sa bude cez naše územie, ďalej smerom na východ rozširovať zrážkové pole, ktoré postupne prinesie na naše územie výraznejšie zrážky, no dôležité je následné ochladenie,“ dodáva portál iMeteo s tým, že za studeným frontom, ktorý cez naše územie postúpi k nám začne od severovýchodu prenikať veľmi studený vzduch, ktorý zrazí už v pondelok teploty poriadne nadol.

V pondelok už SHMÚ varuje pred búrkami celé Slovensko. Podľa meteorológov s búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h).

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM