Kultúra

Užite si záver prázdnin: Na plátnach slovenských kín pristálo päť filmových noviniek

Záver augusta priniesol do kín päticu filmových noviniek. V ponuke je nový počin francúzskeho režiséra Luca Bessona, režijný debut českého scenáristu Petra Kolečka, režijný debut amerického herca Jonaha Hilla. Na divákov čaká aj rusko-arménsko-francúzsky film a animák.

Ilustračný obrázok k článku Užite si záver prázdnin: Na plátnach slovenských kín pristálo päť filmových noviniek
Zdroj: pixabay

Očarujúca Anna je hlavnou hrdinkou akčného thrilleru, plného prekvapivých dejových zvratov a vášnivých vzťahov. Kedysi predávala v Rusku na trhu matriošky a teraz pracuje ako top modelka v Paríži – tak to vyzerá na prvý pohľad. V skutočnosti je chladnokrvnou a mimoriadne nebezpečnou tajnou agentkou, ktorá má vďaka tvrdému výcviku schopnosť vyviaznuť živá z akejkoľvek prestrelky či súboja.

Nikto však netuší, že Anna okrem pokynov vedenia sleduje aj svoj vlastný plán, vďaka čomu sa zrazu ocitne v strete záujmov dvoch svetových veľmocí. Pohybuje sa stále na tenšom a tenšom ľade – medzi špinavou ulicou a nablýskanými prehliadkovými mólami, medzi KGB a CIA, medzi dvoma milencami na opačnej strane barikády aj medzi lojalitou k svojim mentorom a túžbou splniť si vlastné sny. Anna je nový počin francúzskeho režiséra Luca Bessona (Leon, Piaty element, Taxi).

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Cez prsty je režijný debut úspešného českého scenáristu Petra Kolečka. Príbeh jeho komédie sa odohráva na beachvolejbalových ihriskách, ale nielen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) sú parťáčky, ktoré obetujú plážovému volejbalu všetko. Teda, skoro všetko. Mladšej Pavle tak trochu začínajú tikať biologické hodiny a s priateľom Hynkom (Vojta Dyk) chce čo najskôr otehotnieť. To staršia, slobodná a bezdetná Linda nechápe.

Obzvlášť, keď sa im podarilo kvalifikovať na majstrovstvá Európy… Všetko ale aj tak nakoniec zamotá svojrázny správca ihriska so zaujímavou minulosťou Jíra (Jiří Langmajer). V ďalších úlohách sa predstavia Jakub Prachař, Marián Miezga, Kristína Greppelová a iní.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Milovníkov doby nedávno minulej láka do kina titul Deväťdesiate, režijný debut herca Jonaha Hilla. Americké predmestie 90. rokov. Trinásťročný Stevie tu žije so svojou matkou, ktorá ho vychováva sama a jeho agresívnym bratom. Netúži po ničom inom, iba utiecť a tak si zaobstará skateboard a pridáva sa k skupine skejterov. Práve jeho noví kamaráti mu pomáhajú prekonať smutnú realitu, zažíva tú prvé radosti a strasti dospievania.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Na predmestie ruského malomesta zavedie divákov film Fabrika (r. Jurij Bykov). Stojí tam schátraná priemyselná budova. Mnohí zamestnanci v nej začali pracovať ešte pred zmenou zo štátnej regulácie na kapitalistickú privatizáciu. Majiteľ Kalugin (Andrej Smoljakov), lokálny oligarcha s dobrými kontaktmi, oznámi bankrot továrne.

Skupina robotníkov, ktorí nedostali výplatu niekoľko mesiacov, ho unesie a požaduje výkupné. Vedení záhadným Alexejom (Denis Švedov), ktorého motívy sú viac než otázne, sa celá akcia vymkne spod kontroly. Kaluginova súkromná ochranka a policajný SWAT tím okamžite obkľúčia budovu. Robotníci sú uväznení, hodiny tikajú a spojenectvá sa začínajú rozpadať.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Od 29. augusta je v kinách aj animovaná snímka Playmobil vo filme (r. Lino DiSalvo). Keď Marlin mladší brat Charlie nečakane zmizne v čarovnom animovanom svete PLAYMOBIL®, nepripravená Marla sa musí vydať na cestu, aby ho priviedla domov.

Ako sa vydáva na fantastickú cestu naprieč úžasnými novými svetmi, Marla sa spojí a stretne s nepravdepodobnými a hrdinskými novými priateľmi – svojským kamionistom Delom, temperamentným a charizmatickým tajným agentom Rexom, robotom, extravagantnou vílou a ďalšími.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM