Monika Hanigovská Lifestyle

Uznávaný biológ a jeho PREDPOVEĎ: Takáto bude KORONA cez leto? Ďalšie roky nepotešia!

Uznávaný český profesor odhaduje, aký život nás s koronou čaká v nasledujúcom období. Prečítajte si jeho predpoveď, ktorá vás možno prekvapí.

Ilustračný obrázok k článku Uznávaný biológ a jeho PREDPOVEĎ: Takáto bude KORONA cez leto? Ďalšie roky nepotešia!
Zdroj: Facebook.com/Jaroslav Flegr

Profesorovi evolučnej biológie a parazitológovi Jaroslavovi Flegrovi sa predpovede s menšími odchýlkami napĺňajú. V minulosti uznávaný odborník správne niekoľkokrát odhadol, ako vírus ovplyvní naše životy.

Lieky a liečebné postupy

V týchto dňoch prišiel s novou predpoveďou a to nielen na toto leto. „Tak, čo tam máme teraz? Štvrtá vlna čoskoro skončí. So vzostupom teplôt výrazne poklesne infekčnosť vírusu,“ začne „rozbiehať“ predpoveď vedec na sociálnej sieti.

„S veľkou pravdepodobnosťou sa už do konca leta objavia lieky a liečebné postupy, ktoré dokážu podstatne zvýšiť šance chorých na uzdravenie. Objavia sa vakcíny druhej generácie, nasmerované proti niekoľkým miestam na povrchu vírusu. Imunitu proti nim už vírus prostredníctvom mutácií prelomí len ťažko,“ píše ďalej Jaroslav Flegr.

Začne sa vyrábať v dobrej kvalite Sputnik a možno aj niektoré čínske vakcíny mimo Ruska a Číny. Získajú európsku certifikáciu, myslí si vedec.

Mutantov nezachytia nové testy

Podľa jeho predpovede, v dobre preočkovaných krajinách, sa začnú objavovať mutanti, ktorí prelomia vakcínami navodenú imunitu. „Príslušné ohniská ľahko uhasia, väčšie škody však budú v pomaly očkovacích krajinách s vysokým výskytom vírusu. V nich sa zase objavia mutanti, ktorých nebudú môcť zachytiť bežne používané testy. V krajinách, kde bude dobre fungovať trasovanie (teda asi nie v Česku) sa budú šíriť mutanti, ktorí si budú pacientov takpovediac šetriť – infikovaný bude vykazovať menej príznakov choroby, bude však šíriť nákazu po dlhšiu dobu,“ myslí si český profesor.

„Veľkým problémom jari budúceho roka, môže byť vlna chrípky a ďalších respiračných ochorení,“ dvíha varovný prst Jaroslav Flegr.

„Tým, že v dôsledku prijatých proticovidových opatrení, sme ich tu dva roky nemali, poklesla v populácii imunita proti týmto chorobám. Po odložení rúšok, tak možno s veľkou istotou očakávať príchod neobyčajne silných vĺn viróz,“ myslí si.

Stúpne úmrtnosť

Profesor biológie Karlovej univerzity si myslí, že ak k nám nedorazí nejaký ďalší takpovediac darček z Číny, tak už nasledujúce roky budú také, aké poznáme. Je tu však jedno veľké „ale“.

„Len nám oproti minulým rokom stúpne úmrtnosť a chorobnosť, a tiež klesne priemerná doba dožitia. Všetko toto v dôsledku poškodeného zdravia nezanedbateľného percenta bývalých pacientov s covidom, a tohto mnohomesačného zrútenia preventívnej a odkladnej zdravotnej starostlivosti. Tieto následky covidu a nepriznané stratégie premorovania budú zreteľné ešte niekoľko rokov.“

Napriek tomu, že jeho nová predpoveď sa sčasti dotýka Českej republiky, odkiaľ sám profesor pochádza, jeho vízia nám môže napovedať, akým smerom sa môžeme v boji proti COVID –19 ďalej uberať.

Prečítajte si aj

Micík mi dneska ráno zuřivě škrábal na dveře ložnice. Nejdřív jsem si myslel, že se zase dožaduje svého přídělu „mé“...

Posted by Jaroslav Flegr on Wednesday, March 31, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM