han Technológie

V srdci Bratislavy postavia UNIKÁTNU modernú benzínku: Pozor, NENATANKUJETE tam! FOTO

Prvá svojho druhu! Bratislava bude mať tú česť, že tam ako v prvom meste na Slovensku postavia modernú nabíjaciu stanicu. Pôjde o nabíjanie budúcnosti.

Ilustračný obrázok k článku V srdci Bratislavy postavia UNIKÁTNU modernú benzínku: Pozor, NENATANKUJETE tam! FOTO
3
Galéria

Ako píše portál mojelektromobil­.sk v Bratislave sa chystá niečo veľké. Nový nabíjací hub pre elektromobily nemá na Slovensku obdoby.

Nový projekt

V srdci hlavného mesta, na Landererovej ulici v najbližších mesiacoch vznikne nabíjací hub, aký na Slovensku ešte nemáme. Poskytne nabíjacie body a poskytne aj zázemie.

„Nachádzať sa tu bude 6 DC bodov s CCS konektorom a maximálnym výkonom 400 kW, ktoré budú doplnené a 4 AC body. Naraz sa bude môcť nabíjať až 10 elektromobilov. 400 kW výkon bude na Slovensku poskytnutý vôbec po prvýkrát a momentálne na trhu nemáme elektromobily, ktoré by boli schopné ho prijať,“ píše spomínaný portál.

Downtown Bratislavy

„Zasadený bude do architektúry nového bratislavského „downtownu“ hneď oproti Panorama City vedľa poslednej, ešte nedostavanej budovy Sky Parku,“ píše web mojelektromobil.sk.

„Pôjde o celú budovu, ktorá bude samozrejme energeticky maximálne efektívna. Pre nabíjanie bude použitá elektrická energia vytvorená vodnými elektrárňami a nebude chýbať ani obľúbená zelená strecha. DC nabíjacie body budú zastrešené, takže problémom nebude ani zlé upršané počasie,“ uvádza portál.

„Elektromobilisti budú mať vnútri svoje zázemie, nebude chýbať kaviareň či priestor na oddych, ktorý môžu využiť počas nabíjania. ZSE Drive odhaduje, že priemerný čas strávený na nabíjačke bude 25 minút,“ poznamenali na webe.

Všetky INFO o projekte

  • Nový nabíjací hub sa bude nachádzať v Bratislave na Landererovej ulici
  • Poskytne 6 ultra-rýchlych nabíjacích bodov a 4 AC body
  • Chýbať nebude ani príprava pre indukčné nabíjanie
  • Elektromobilisti dostanú aj zázemie, kde môžu počkať, kým sa ich vozidlo nabije

KLIKNITE aj na tieto články:

Čerpacia stanica na nabíjanie v srdci Bratislavy
3
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM