han Zo zahraničia

V Británii zomrel prvý nakazený omikronom: ZABUDNITE, že je to miernejšia verziu vírusu!

Najmenej jeden britský pacient, ktorý sa nakazil novým koronavírusovým variantom omikron, už chorobe covid podľahol. V pondelok to potvrdil tamojší premiér Boris Johnson.

Ilustračný obrázok k článku V Británii zomrel prvý nakazený omikronom: ZABUDNITE, že je to miernejšia verziu vírusu!
Zdroj: TASR/AP

V pondelok to potvrdil tamojší premiér Boris Johnson. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

„Bohužiaľ áno, nákaza variantom omikron vedie k hospitalizácii a bohužiaľ najmenej jeden pacient už zomrel,“ povedal Johnson počas návštevy očkovacieho centra v londýnskej štvrti Paddington.

Rýchlo sa šíri

„Myšlienku, že ide o miernejšiu verziu vírusu, by som v tejto chvíli dal bokom. Myslím si, že musíme uznať, že tempo šírenia tohto variantu medzi obyvateľstvom je rýchle. Takže to najlepšie, čo môžeme teraz urobiť, je zaočkovať sa treťou dávkou vakcíny,“ dodal premiér.

Britský minister zdravotníctva Sajid Javid pre Sky News potvrdil, že v súčasnosti leží v nemocnici „asi desať ľudí“, ktorí sa nakazili novým variantom koronavírusu.

V nedeľu Spojené kráľovstvo oznámilo ďalších 1 239 potvrdených prípadov variantu omikron. Išlo o najvyšší denný nárast. Celkový počet prípadov nového variantu v Británii je 3 137.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM