Jakub Forgács Regióny Rôzne

V bystrickej nemocnici otvoria NOVINKU: Poradňu, aká na Slovensku nemá páru

Aj vy ste ako pacienti premýšľali, ako si uplatniť svoje práva? V Rooseveltovej nemocnici čoskoro otvoria prvú pacientskú poradňu.

Ilustračný obrázok k článku V bystrickej nemocnici otvoria NOVINKU: Poradňu, aká na Slovensku nemá páru
4
Galéria
Zdroj: TASR

„Pacienti a ich blízki v banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta budú prvými na Slovensku, ktorí budú môcť hľadať pomoc aj v špecializovanej pacientskej poradni,“ uviedla Ružena Maťašeje, hovorkyňa, manažérka pre vzťahy s verejnosťou.

„V rámci pilotnej fázy projektu siete pacientskych poradní im práve tu od 5. septembra 2017 poradia, ako si uplatniť svoje práva nielen priamo pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti, ale napríklad aj v sociálnej oblasti. Zaujímavosťou je, že poradenstvo v nej budú pravidelne poskytovať priamo zástupcovia pacientskych združení, pôsobiacich v banskobystrickom regióne,“ pokračovala hovorkyňa.

„Poradňu zriaďuje v spolupráci s FNsP FDR Asociácia na ochranu práv pacienta,“ dodala Maťašeje so slovami, že otvorenie sa uskutoční v utorok 5. septembra 2017 o 9:00 v návštevnej hale v lôžkovej časti nemocnice na 0. poschodí.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystrická Rooseveltova nemocnica
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM