Rastislav Búgel Zo zahraničia

V Česku KONČÍ známa kuriérska spoločnosť: Majú sa obávať aj Slováci?

Komplikácie pred Vianocami. Kuriérska spoločnosť, ktorá pôsobí aj na Slovensku, oznámila ukončenie svojej činnosti v Česku.

Ilustračný obrázok k článku V Česku KONČÍ známa kuriérska spoločnosť: Majú sa obávať aj Slováci?
Zdroj: Dnes24.sk , Pexels.com

Známa kuriérska spoločnosť má problémy. Prostredníctvom svojho webu informovala o ukončení svojej činnosti v Česku. Reč je o spoločnosti 123 Kurýr.

„Naša spoločnosť 123 Kurýr CZ sa rozhodla dočasne ukončiť zvoz a distribúciu zásielok po Českej republike,“ píše sa v ozname.

Negatívne recenzie

Ako informoval portál tn.cz, firma prišla na český trh len pred dvoma rokmi. „Tento rok v lete napríklad oznámila, že sa dohodla s firmou Alza na možnosti využívať sieť jej tzv. AlzaBoxov a jej šéf Miloš Melník sľuboval zákazníkom vysokú kvalitu doručovania zásielok. Realita ale bola skôr opačná,“ píše server, ktorý sa odvoláva na web recenzer.cz, na ktorom sa množia komentáre nespokojných zákazníkov.

Hovorí sa o problémoch

21. septembra so spoločnosťou pozastavila spoluprácu aj firma Autorozvody.cz. Tá na sociálnej sieti napísala: „Vzhľadom k technickým komplikáciám na strane spoločnosti 123 Kurýr, ktoré bohužiaľ majú negatívny vplyv na rýchlosť doručovania nami odoslaných zásielok, sme nútení s okamžitou platnosťou dočasne pozastaviť odosielanie zásielok dopravcom 123 Kurýr.“

Tn.cz upozorňuje aj na šíriace sa informácie o údajných obrovských pohľadávkach, tisícoch nedoručených zásielok a podlžnostiach voči svojim kuriérom v Česku.

A čo Slovensko?

Spoločnosť, ktorá na Slovensku pôsobí pod názvom 123 kuriér, v ozname o pozastavení činnosti u našich západných susedov upokojuje klientov v ďalších krajinách. „Toto opatrenie sa netýka exportu ako je napríklad Slovensko alebo Maďarsko. Do týchto destinácii budeme naďalej zvážať a doručovať a nič sa pre ne nemení.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Colorado Parks and Wildlife
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM