Aktualizované Anton Hrachovský Správy

V havarovanom lietadle boli štyria Slováci: Pri nehode zahynuli manželka a deti poslanca Hrnka

Lietadlo spoločnosti Ethiopian Airlines so 157 ľuďmi na palube havarovalo v nedeľu 10. marca ráno krátko po štarte z letiska v Addis Abebe. Nachádzali sav ňom aj štyria Slováci, vrátane rodinných príslušníkov známeho slovenského politika.

Ilustračný obrázok k článku V havarovanom lietadle boli štyria Slováci: Pri nehode zahynuli manželka a deti poslanca Hrnka
17
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com

Stroj mal odletieť do kenskej metropoly Nairobi. Podľa agentúry AP o tom informovali predstavitelia domovského letiska. V lietadle typu Boeing 737 sa podľa tohto oznámenia nachádzalo 149 cestujúcich a osem členov posádky. Stroj vzlietol o 07.38 h SEČ a havaroval šesť minút po štarte.

Nehoda sa stala v okolí mesta Bishoftu (donedávna známeho pod názvom Debre-Zeit), približne 50 kilometrov južne od etiópskeho hlavného mesta Addis Abeba, spresňuje vyhlásenie letiska.

Na palube boli aj Slováci, zahynula poslancova rodina

Aerolínie najprv podľa ministerstva zablokovali zverejnenie zoznamu cestujúcich až do potvrdenia počtu obetí. „Máme informáciu o pasažieroch z 33 štátov. Na našich diplomatických misiách v Etiópii a Keni pristupujú k tejto tragédii s plným nasadením a v súlade s konzulárnou praxou,“ dodalo ministerstvo.

Riaditeľ Tlačového odboru Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Tomaga potvrdil pre portál Dnes24.sk, že na palube lietadla sa nachádzali aj štyria Slováci.

Pri nehode zahynuli štyria Slováci, medzi nimi aj manželka, dcéra a syn poslanca SNS Antona Hrnka.

Informáciu potvrdil aj samotný poslanec Anton Hrnko prostredníctvom svojho účtu na sociálnej sieti. „S hlbokým smútkom oznamujem, že moja drahá manželka Blanka, syn Martin a dcéra Michala zahynuli počas leteckej katastrofy v Addis Abebe dnes v ranných hodinách. Kto ste ich poznali, venujte im tichú spomienku,“ uviedol Hrnko.

Etiópske aerolínie síce uviedli, že presné informácie o preživších či mŕtvych nateraz nemajú potvrdené, kancelária predsedu etiópskej vlády však už vyjadrila sústrasť rodinám obetí. Bezprostredne neboli známe ani podrobnosti o príčine tohto leteckého nešťastia.

Na palube lietadla Etiópskych aerolínií, ktoré sa v nedeľu ráno zrútilo krátko po štarte z letiska v Addis Abebe, boli cestujúci 33 národností vrátane 32 Keňanov a 17 Etiópčanov.

Stroj vzlietol z Addis Abeby o 6.38 h SEČ, havaroval niekoľko minút po štarte a neprežil to ani jeden z ľudí nachádzajúcich sa na palube, spresnila etiópska mediálna spoločnosť FBC s odvolaním sa na oznámenie aerolínií.

Foto: ilustračné

Letecké nešťastie v Etiópii
17
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM