han Šport Hokej

V hokejovom Poprade to robia INAK! Hráčom nerušia zmluvy

Výpoveď, či koniec zmluvy. Takýto verdikt si v posledných dňoch vypočulo množstvo ľudí, a medzi nimi aj športovcov. V hokejovom Poprade je to iné.

Ilustračný obrázok k článku V hokejovom Poprade to robia INAK! Hráčom nerušia zmluvy
Zdroj: Facebook

Ako informuje oficiálna stránka popradského klubu, hráči dostávať korektné zmluvy, napríklad v prípade zranenia.

Slovo šéfa

"V prípade, že sa hráč zraní, hľadáme spôsob a vytvárame mu podmienky na to, aby sa čo najskôr mohol vrátiť k tímu. Vždy sa s ním snažíme férovo dohodnúť na podmienkach,“ prezradil riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi pre stránku klubu. Jeho cieľom nie je ukončovať zmluvy. "Nereflektujeme ukončovaním zmlúv. Hráčom vyplácame naďalej zmluvnú odmenu. Počas prvého mesiaca zranenia v plnej výške, nasledujúce dva mesiace dostávajú väčšinou 70–80 % platu.“

Slovo hráča

Zranenie mal aj útočník HK Matúš Paločko. "Pred rokom som si v zápase poranil rameno. Počas celej doby liečby som dostával odmenu v plnej výške. V tejto sezóne som sa zranil mimo hokeja, no aj napriek tomu som počas prvého mesiaca dostal 100 % zo svojho platu a v ďalšom mesiaci 80 %. V decembri som už opäť začal hrať a klub mi riadne zaplatil,“ opísal.

Ako je to počas „korony“?

"Hráči dostanú vyplatenú polovičnú časť základnej mesačnej odmeny, teda odmenu k 15. marcu. Zvyšnú časť mesačnej výplaty im prerozdelíme z príspevkov našich fanúšikov zaslaných na transparentný účet,“ nechal sa počuť Jurinyi.

Zároveň sa ešte k tejto téme takto vyjadril: "Ak mal hráč zmluvu platnú do konca apríla, a bude to v budúcnosti v možnostiach klubu, tak sa mu budeme snažiť dorovnať túto časť výplaty.“

Derby Poprad - Košice
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM