Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

DOJÍMAVÝ príbeh ukrajinského lekára: Bábätká bráni so ZBRAŇOU v ruke! FOTO

Zatiaľ čo sa Kyjevom ozývajú výbuchy a ľudia sa boja o svoje životy, mladý lekár sa stará o choré novonarodeniatka. Miminka brání doktor s brokovnicí!

Ilustračný obrázok k článku DOJÍMAVÝ príbeh ukrajinského lekára: Bábätká bráni so ZBRAŇOU v ruke! FOTO
Zdroj: Instagram.com/demidov.v

Vojenský konflikt paralyzoval viaceré časti Ukrajiny, jedno však zastaviť nedokázal – život, ktorý sa pýta na svet. Svoje o tom vie lekár Demidov Vitalij Viktorovič, ktorý sa v nemocnici v ostreľovanom Kyjeve stará o novonarodeniatka s komplikáciami. Jeho príbeh vyvolal vlnu emotívnych reakcií.

Ženy s deťmi z vojnou zmietanej zeme húfne utekajú do bezpečia za hranicami. Muži v produktívnom veku nesmú. Kvôli mobilizácii musia zostať vo vlasti.

Mnoho budúcich mamičiek však tiež zostáva na Ukrajine. Ich potomkovia si totiž vybrali pre svoj príchod na svet práve tieto rušné dni.

Bábätká, ktoré nesmeli do krytu

Ako informuje portál najmama.sk, väčšinu pacientov a rodiace mamičky z nemocnice Okhmatdyt presunuli do protileteckých krytov, aby ich uchránili pred ostreľovaním ruskou armádou.

Niektoré bábätká však do krytu nemohli. Práve o tie sa stará mladý lekár. Ide o novorodencov, ktorých zdravotný stav je komplikovaný a potrebujú pripojenie na kyslík či iné prístroje.

Emotívny záber

Ľudí na Instagrame upútala najmä fotka, ktorá situáciu dokonale vystihuje. Demidov na nej drží bábätko a zbraň zároveň. K postu napísal: „Tretí deň za sebou v práci. V túto noc bolo veľmi horúco. Deti závislé na kyslíku zostali v nemocnici. Zatiaľ sú všetky zabezpečené, no neviem na ako dlho. Operačné sály nemocnice sú plne nasadené na príjem ranených a včera ich už mali. Ďakujeme ozbrojeným silám za vašu prácu!“

Podľa portálu rodina lekára vo vojnou zmietanej krajine nezostala. Odišla do bezpečia do Českej Plzne.

Viac aktuálnych správ o konflikte na Ukrajine

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM