Webnoviny - Svet

V Keni zatýkali za plánovanie svadby homosexuálov

WEBNOVINY.SK

Keňa ilustračné foto SITA/AP

MTWAPA 12. februára (WEBNOVINY) – Kenská polícia zatkla v piatok piatich podozrivých homosexuálov v pobrežnom meste po tom, ako stovky miestnych obyvateľov protestovali proti plánovanej svadbe homosexuálov, informovali miestne úradné zdroje. Piati zatknutí mali byť pozvaní na svadbu, ktorá mala zostať v utajení. Tamojší obyvatelia sa však o tom dozvedeli a zalarmovali políciu, ktorá urobila raziu v dome spomínaných zatknutých mužov. Homosexualita je v Keni protizákonná a nie je jasné, kto mal vykonať sobáš.

George Matundura, predstaviteľ miestnych úradov, uviedol, že pár, ktorý sa mal brať, z Mtwapy, mesta ležiaceho severne od Mombasy, kde sa mala konať svadobná hostina, ušiel. Matundura povedal, že muži vo veku 20 až 35 rokov „budú podrobení lekárskej prehliadke pred tým, ako ich obviníme z homosexuality“. „Okamžite budeme konať a zavrieme bary, ktoré vo svojich zariadeniach prehliadajú homosexuálov, lesby, prostitútky a narkomanov,“ dodal.

Moslimskí a kresťanskí duchovní odsúdili plánovaný sobáš. „Nemôžeme dopustiť, aby si títo mladí chlapci homosexualitou zničili svoje životy,“ povedal Sheikh Ali Hussein z Rady imámov a kazateľov Kene. „Mali by sme použiť všetky prostriedky na potlačenie tejto neresti,“ dodal. Biskup Lawrence Chai z Kenskej národnej rady cirkví novinárom povedal: „Je to nemorálne a nesmieme to strpieť, obzvlášť nie tu v Mtwapa.“

SITA/AFP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM