han Zo Slovenska

V lete sa ANTIVAXERI vyhrážali Jarčuškovi šibenicou, teraz skrotli: Polícia ich obvinila!

Zavarili si! Odporcovia očkovania sa ešte v lete vyhrážali košickému infektológovi Pavlovi Jarčuškovi. Teraz majú na krku obvinenie.

Ilustračný obrázok k článku V lete sa ANTIVAXERI vyhrážali Jarčuškovi šibenicou, teraz skrotli: Polícia ich obvinila!
Zdroj: TASR/František Iván

V prípade neohláseného protestného zhromaždenia, ktoré sa konalo v lete pred bytovým domom v Košiciach, polícia obvinila z prečinu výtržníctva tri osoby, a to dvoch mužov a jednu ženu.

Obvinení mali „opakovane a vulgárne nadávať, slovne atakovať, urážať a vyhrážať sa jednému zo slovenských lekárov.“

Nadávky a vyhrážky

Informovala o tom polícia na sociálnej sieti. Skupina odporcov očkovania proti ochoreniu COVID-19 v júli protestovala pred bytom košického infektológa Pavla Jarčušku.

Obvinení sa domnievali, že lekár sa nachádza v byte a vyzývali ho, aby vyšiel von. „Polícia nebude tolerovať vulgárne ataky a vyhrážanie sa slovenským zdravotníkom a odborníkom,“ uviedla polícia s tým, že v prípade protiprávneho konania bude vždy konať.

Žiadna tolerancia

O vznesení obvinenia informoval aj dočasne poverený policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej besede. „Mali sme tu útok na pána profesora Jarčušku ešte z júla tohto roka. Mnohí nás atakovali, že sa s prípadom nič nerobí. V prípade bolo vznesené obvinenie trom osobám, dvom mužom a jednej žene,“ povedal.

Hamran premietol aj vyjadrenia, ktoré na Jarčuškovu adresu počas protestu odzneli. Išlo o rôzne nadávky, prívlastky, vyhrážky a hrozili mu aj šibenicou.

Ako dodal takéto prejavy v demokratickej spoločnosti Policajný zbor SR akceptovať nebude. „Som zástancom toho, že ak sa dozvieme o takýchto konaniach, tak policajný zbor má tieto konania stíhať. Tak sa aj stalo, a tri osoby máme obvinené,“ povedal Hamran.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM