Správy Zo Slovenska

V nedeľu sa má rozhodnúť o vládnych opatreniach k veľkonočným sviatkom

O tom, aké opatrenia prijme vláda SR v súvislosti s novým koronavírusom k veľkonočným sviatkom, sa má rozhodnúť v nedeľu poobede.

Ilustračný obrázok k článku V nedeľu sa má rozhodnúť o vládnych opatreniach k veľkonočným sviatkom
Zdroj: TASR

Avizoval to premiér Igor Matovič (OĽaNO), ktorý navrhol, aby počas Veľkej noci platil zákaz vychádzania.

Stretnutie s odborníkmi

Premiér má na nedeľu zvolať stretnutie s odborníkmi z lekárstva, ktorí majú dať vláde definitívne odporúčanie, ako postupovať v prípade veľkonočných sviatkov. Na stretnutie majú prísť podľa Matoviča infektológovia, epidemiológovia i verejní zdravotníci.

Krízový štáb chce podľa Matoviča prijať rozhodnutie zodpovedne. „Bojíme sa, aby sme nezapálili zápalku a aby sme sa neposunuli v počte pozitívne testovaných po týchto veľkonočných sviatkoch do takých úrovní, kde by sa nám to vymklo spod kontroly,“ povedal premiér.

Riziko

Hlavný hygienik SR Ján Mikas tvrdí, že po epidemiologickej stránke je na tom Slovensko relatívne dobre. „Veľkonočné sviatky predstavujú určité riziko, kedy by sme mohli o dobrú situáciu, čo sa týka koronavírusu, prísť,“ uviedol v piatok (3. 4.) Mikas.

Navrhovaný zákaz vychádzania by mohol mať podľa Matoviča niekoľko výnimiek – povolené by bolo chodenie do práce, na nákup či k lekárovi. O opodstatnenosti návrhu majú definitívne rozhodnúť odborníci.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM