Veronika Ondo-Cholewová Magazín

V práci nosí policajnú uniformu, v súkromí zásteru: Nad jej výtvormi budete slintať!

Východniarka v službách polície je výbornou cukrárkou. Dokazuje to nielen počas Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku V práci nosí policajnú uniformu, v súkromí zásteru: Nad jej výtvormi budete slintať!
8
Galéria

Štedrý večer je pred dverami. Mnohí z vás majú už napečené. Tejto téme sa venovala aj polícia a nie preto, že by bolo pečenie nebezpečné alebo zakázané. Nešlo ani o žiadne nové opatrenie vo vašej kuchyni.

Hrdá polícia

„Aj keď naši kolegovia zo záchranných a bezpečnostných zložiek budú aj počas vianočných sviatkov pomáhať a chrániť, mnohí z nich už predvianočný mimopracovný čas venujú podobne ako vy príprave stromčeka, darčekov, cukroviniek a iných dobrôt,“ zverejnilo na oficiálnej facebookovej stránke Ministerstvo vnútra SR.

Muži zákona sa pochválili, že pekárske umenie jednej z nich ste mohli oceniť aj v nedávno odvysielanej súťaži verejnoprávnej televízie. A reč bola o Alenke z okresu Michalovce.

Pečie celej rodine

Šikovná finalistka súťaže Alenka Sabolová je zaradená na Okresnom riaditeľstve Policajného zboru v Michalovciach. Je z okresu Michalovce zo Sliepkoviec. Možno aj vám piekla sladké torty na svadbu alebo dokonalé makrónky na krstiny.

Na začiatku sa ako jediná východniarka prebojovala do finálovej 12-ky šou Pečie celé Slovensko. A na konci sa dostala až do prvej TROJKY finalistov.

Sympatická východniarka sa vo svojej práci riadi heslom „pomáhať a chrániť“. A doma asi tým istým, keďže sladkým pečením pomáha rodine.

Na Vianoce totiž nezaháľa, koláče sa u nich delia na dve veľké skupiny: mokré (s plnkou: dobošky, punčové) a suché (linecké, sušienky). A keďže Alenka pečie pre celú rodinu, počet všetkých druhov vianočných cukroviniek sa zastaví na dvojcifernom čís­le.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM