Krimi

V Rumunsku zatkli hľadaných Slovákov: Ak im dokážu vinu, hrozí im DOŽIVOTIE!

Dvojica mala na Slovensku páchať drogovú a násilnú trestnú činnosť. Muži boli na úteku od roku 2019.

Ilustračný obrázok k článku V Rumunsku zatkli hľadaných Slovákov: Ak im dokážu vinu, hrozí im DOŽIVOTIE!
Zdroj: Policajný zbor SR

V rumunskom meste Satu Mare sa podarilo vypátrať a zatknúť 47-ročného Romana K. a 36-ročného Romana Č., ktorí mali na Slovensku dlhodobo páchať drogovú a násilnú trestnú činnosť v rámci zločineckej skupiny zo Serede.

25 rokov až doživotie

Rumunský súd ich vzal v piatok (15. 4.) do väzby a v súčasnosti prebieha rozhodovanie o ďalšom postupe v súvislosti s ich vydaním na Slovensko. Informoval o tom vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka.

„Hľadaní mali dlhodobo páchať drogovú a násilnú trestnú činnosť. Prevažne v Trnavskom a Bratislavskom kraji ako členovia zločineckej skupiny zo Serede. Za tieto trestné činy by im v prípade dokázania viny hrozil trest odňatia slobody až na 25 rokov alebo doživotie,“ priblížil Slivka.

Prečítajte si tiež

Pred vojnou ušli do Rumunska

Muži boli od roku 2019 na úteku. Špecializovaný trestný súd v Pezinku na nich preto vydal Európsky zatýkací rozkaz pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

„Hľadané osoby sa po svojom úteku zo Slovenska dlhodobo zdržiavali na Ukrajine. Pohybovali sa pod falošnou identitou, preto ich bolo veľmi náročné monitorovať,“ uviedol hovorca. Cieľoví pátrači z Prezídia PZ zistili, že sa pre vojnový konflikt na Ukrajine budú presúvať do niektorej z krajín Európskej únie. Na základe výmeny operatívnych poznatkov s partnermi v Rumunsku sa mužov podarilo vypátrať 13. apríla.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

DVAJA MEDZINÁRODNE HĽADANÍ SLOVÁCI UŠLI PRED VOJNOU NA UKRAJINE ROVNO DO RÚK RUMUNSKÝCH POLICAJTOV Spoločné...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, April 15, 2022
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM