Webnoviny - Svet

V Sabinove zaregistrovali na primátora šesť ľudí

WEBNOVINY.SK

Foto: Ilustračné foto SITA, APSABINOV 12. októbra (WEBNOVINY) – V Sabinove mestská volebná komisia zaregistrovala do jesenných komunálnych volieb všetky odovzdané kandidačné listiny. O post primátora mesta sa môže vo voľbách uchádzať päť mužov a jedna žena. Traja kandidáti idú do boja ako nezávislí. Súčasného primátora Petra Molčana (57), ktorý je pôvodným povolaním stredoškolský učiteľ, podporila trojkoalícia Smer-SD, SNS, ĽS-HZDS. Manažéra Jána Fekiača (53) nominovalo KDH. Najmladšieho kandidáta 27-ročného priemyselného inžiniera Petra Kocurka postavilo HZD. Ako nezávislých zaregistrovala volebná komisia troch kandidátov – finančného manažéra Mariána Dudiča (37), učiteľku Patríciu Ivančíkovú (32) a podnikateľa Petra Sklenára (44).

V sabinovskom zastupiteľstve je 17 poslaneckých miest, o ktoré chce zabojovať 70 kandidátov. Voliť sa bude do šiestich obvodov. Osem kandidátov na poslancov je nezávislých. Spoločné kandidátky na poslancov postavili dve dvojkoalície – Smer-SD, SNS a ďalšou je SDKÚ-DS, SaS. Svojich nominantov postavilo aj 11 samostatných politických strán a hnutí.

Ako uviedla pre agentúru SITA zapisovateľka mestskej volebnej komisie Daniela Surmiková, v Sabinove je momentálne 9 587 voličov. Žreb určil za predsedu mestskej volebnej komisie Slavomíra Gajdoša (Strana rómskej koalície), za podpredsedu Andreja Novotného (KSS).

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM