Monika Hanigovská Správy

V škole na Gorkého to bude voňať novotou: Žiaci budú využívať špecializované učebne

Základná škola na Ulici Maxima Gorkého v Trnave sa dočká štyroch nových špecializovaných učební. Škola bude vybavená technikou, novými laboratórnymi stolmi aj literatúrou.

Ilustračný obrázok k článku V škole na Gorkého to bude voňať novotou: Žiaci budú využívať špecializované učebne
Zdroj: TASR

V škole na Gorkého to bude voňať novotou. Ako informuje radnica, na tamojšej škole sa vybudujú štyri nové špecializované učebne. Tie by mali žiaci začať využívať v priebehu budúceho roka.

Mestská samospráva získala na tento účel nenávratný finančný príspevok 131 703 eur a to konkrétne z Integrovaného regionálneho operačného programu 2014 – 2020.

Škola už nespĺňala štandardy

Základná škola na Ulici Maxima Gorkého v Trnave potrebovala zmenu. „Hlavným cieľom projektu je prispieť k zlepšeniu verejných služieb v oblasti vzdelávania. Jestvujúce odborné učebne boli v tejto škole vybudované na začiatku 60. rokov 20. storočia, preto už nezodpovedajú štandardom požadovaným v rámci Štátneho vzdelávacieho programu,“ informuje mesto na svojom webe.

Škola získa nové technické a laboratórne pomôcky, interaktívne tabule, stoly, strojové zariadenia aj odbornú literatúru nájdu žiaci v štyroch nových učebniach. Vznikne nová dielňa, jazyková učebňa, učebňa biológie a chémie.

Pozitívny vzťah k učeniu

Pozrime sa teraz na jednotlivé učebne. Vyučovanie jazykov prebehne v novej jazykovej učebni, ktorú chce škola vybaviť notebookmi a interaktívnou tabuľou. Praktická prírodovedná činnosť v učebni biológie sa bude zase realizovať na nových laboratórnych stoloch. “Chýbať nebude ani interaktívna tabuľa a učiteľ bude mať k dispozícii notebook s rôznymi výučbovými programami,“ informuje ďalej radnica.

„Nové laboratórne stoly, interaktívny projektor s tabuľou a notebook so softvérom pre učiteľa budú aj v učebni chémie. Pribudne aj digestor potrebný pri ukážkach chemických procesov a chemikálie budú uschované v novej bezpečnostnej skrini,“ stojí v správe.

Škola získa aj učebňu „dielne“, ktorá doteraz chýbala. „Hoci polytechnická výchova už tri roky patrí medzi povinné vyučovacie predmety na druhom stupni, učebňa na tento účel v škole doteraz chýbala. To sa na budúci rok zmení. „Dielňa“ bude vybavená laboratóriom techniky materiálov a technológií, laboratóriom techniky pre elektrotechniku, prípravňou materiálu so základným strojovým zariadením a odbornou literatúrou,“ vysvetľuje radnica podrobne.

Mestská samospráva si od tohto kroku sľubuje formovanie pozitívneho vzťahu u žiakov k vyučovaným predmetom a dosahovanie lepších výsledkov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM