Aktualizované Správy

V slovenskej nemocnici prijali 5 osôb s podozrením na koronavírus: Poznáme prvé výsledky

Koronavírus aktuálne straší celý svet. Nové podozrenia v týchto dňoch pribúdajú aj na Slovensku. Najnovšie v bystrickej nemocnici.

Ilustračný obrázok k článku V slovenskej nemocnici prijali 5 osôb s podozrením na koronavírus: Poznáme prvé výsledky
23
Galéria
Zdroj: TASR

U dvoch z piatich osôb, ktoré v týchto dňoch prijali na oddelenie infektológie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici s podozrením na nový koronavírus, sú výsledky negatívne. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje. U ďalších troch výsledky testov zatiaľ nie sú známe.

V banskobystrickej nemocnici už predtým, 25. februára, hospitalizovali mladú ženu zo Zvolena s podozrením na toto nákazlivé ochorenie, ktorá pricestovala z Talianska. Jej výsledky boli negatívne rovnako ako v prvých dvoch prípadoch zo začiatku februára, keď na oddelenie infektológie za prísnych bezpečnostných opatrení priviezli z Prahy dvoch Slovákov. Prileteli spoločne s piatimi Čechmi francúzskym špeciálom z čínskeho mesta Wu-chan, uzavretého epicentra šírenia nového koronavírusu.

„V súvislosti s aktuálnou situáciou okolo ochorenia COVID-19 informujeme, že doteraz u žiadnych pacientov hospitalizovaných na našom oddelení infektológie nebolo ochorenie potvrdené,“ zdôraznila Maťašeje.

Foto: ilustračné

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM