Cestovanie

V Tatrách otvorili najväčší snehový labyrint na svete, FOTO + VIDEO

Neviete sa dočkať, kedy nasneží? Urobte si výlet k našim poľským susedom a užite si radovánky v snehovom lese Snowlandia.

Ilustračný obrázok k článku V Tatrách otvorili najväčší snehový labyrint na svete, FOTO + VIDEO
26
Galéria
Zdroj: Snowlandia - Śnieżny Labirynt

Na poľskej strane Tatier otvorili najväčší snehový labyrint na svete. Okrem lyžovačky, sánkovačky, snehového labyrintu či hradu sa tento rok môžete tešiť aj na veľkú novinku!

Snehové atrakcie

Z unikátneho snehového lesa Snowlandia si odnesiete zážitky, na ktoré budete ešte dlho spomínať. Na viac ako 2 500 metroch štvorcových sa aj tento rok rozprestiera najväčší snežný labyrint na svete, zapísaný do Guinessovej knihy rekordov. Výstavba celého labyrintu trvá asi mesiac a je možná iba počas mínusových teplôt. Megalabyrint leží pod lyžiarskym skokom „Wielka Krokiew“, v bezprostrednej blízkosti Tatranského národného parku.

Tohtoročnou novinkou je najväčšia snežná pyramída na svete, ktorá má predstaviť teórie týkajúce sa Veľkej pyramídy v Gíze.

Nájdete v nej tajomné miestnosti a záhadné tunely. Jej výstavba trvala 30 dní. „Dúfame, že naša pyramída plná tajomných miestností a tunelov plných sôch, ktoré vyobrazujú niektoré teórie, zapáli vašu fantáziu. Snáď ale neroztopia celú pyramídu, keďže je celá vyrobená zo snehu,“ uvádza oficiálna stránka Snowlandie. Pyramída bude verejnosti prístupná od 26. januára.

Zábava (nielen) pre najmenších

Pre sánkárov je pripravená osvetlená 200-metrová sánkarská dráha. Ak nemáte vlastné sánky, môžete si ich požičať na mieste. Máte to v cene lístka.

Fanúšikia rozprávkového sveta Disney sa tento rok môžu tešiť na snehové iglu plné fantasy postavičiek. V obrovskej snehovej hale objavíte súbor desiatich komôr prepojených chodbami, kde na každom kroku stretnete rozprávkové sochy zo snehu a ľadu. Vyrobili ich umelci z Poľska a zo Slovenska.

Najmenších poteší aj mini-zoo, v ktorej sa zoznámia s mnohými druhmi dravých vtákov, jeleňov, kôz, danielov, jahniat a muflónov.

Najväčší labyrint na svete a unikátny snehový les Snowlandia nájdete len 25 kilometrov cesty od slovenských hraníc, v mestečku Zakopane. Bludisko a snehový les budú otvorené denne od 10:00 – 21:00 hod. Podrobné informácie a cenník nájdete TU.

Zdroj: YouTube.com
View this post on Instagram

Nie umieliśmy przejść lodowego labirentu#family#snowlandia

A post shared by Nadia (@nadiaolivia1005) on

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM