Webnoviny - Svet

Vancouver Province: Prekliati Yankeeovia

WEBNOVINY.SK

Foto: SITAVANCOUVER 23. februára (WEBNOVINY) – Trochu prekvapujúca a pre Kanadu aj šokujúca prehra domácej hokejovej reprezentácie s výberom Spojených štátov amerických v záverečnom zápase základnej A-skupiny na XXI. zimných olympijských hrách vo Vancouveri priniesla v pondelok niekoľko zaujímavých titulkov v kanadských novinách. Niektoré z nich dokonca hlásali: „Prekliati Yankeeovia“ či „Beda Kanada“. Samotné články sa venovali možným príčinám prehry, pritom sa však rozchádzali v záveroch – jedna strana to považovala za normálne zakopnutie, druhá však vyzývala na drastické zmeny v zostave. Hlavná vlna kritiky sa zniesla na hlavu brankára Martina Brodeura, ktorého výkon viditeľne nebol ani zďaleka ideálny.

Denník Toronto Globe and Mail pod titulkom „Beda Kanada“ informuje nielen o prvej prehre Kanady s USA na olympiáde po dlhých päťdesiatich rokoch, ale upozorňuje aj na nedostatočne uspokojivé výsledky domácich reprezentantov pod piatimi kruhmi v ďalších športových odvetviach. „Víkend neúspechov na krátkom ovále, na svahoch a napokon aj na hokejovom ľade,“ uvádzajú autori v tomto periodiku. Najviac hrdé srdcia Kanaďanov zasiahla pochopiteľne prehra hokejistov. „Američania boli rýchli. Svoju rýchlosť využili v úvode roka na juniorskom svetovom šampionáte a zopakovali to aj v nedeľu večer. Kanada nemôže doma prehrávať,“ uvádza Globe and Mail. Denník Vancouver Province pod titulkom „Prekliati Yankeeovia“ rozoberá otázku gólmanov a autor článku by najradšej v bránke videl domáceho miláčika Roberta Luonga. „Po smiešnom brankárskom výkone a neexistujúcej komunikácii medzi Brodeurom a preceňovanom obranou teraz Kanada musí na ceste za vytúženým zlatom získať štyri víťazstvá v rade,“ uvádza Vancouver Province.

Toronto Star nevidí prehru Kanady s USA tragicky a označuje ju ako „výmoľ na ceste za zlatom“. Nedeľňajšie zakopnutie ide rovnako na vrub brankára Brodeura, ktorého zradila jeho tradične silná stránka – práca s hokejkou. „Ironicky, práve to bolo príčinou kanadskej prehry,“ uvádza Toronto Star a dodáva: „Prehra s oduševnene hrajúcim americkým tímom na čele s Ryanom Millerom neznamená koniec nádejí, ale veci trochu komplikuje.“

Kanadskú reprezentáciu čaká v utorok zápas o postup do štvrťfinále proti Nemecku, na víťaza tohto duelu čaká vo štvrtkovom boji o semifinálovú miestenku Rusko.

SITA, AFP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM