Zo zahraničia

Varovanie USA: Rusko zhromaždilo už takmer 100 percent síl potrebných na inváziu!

Približne 80 percent z odhadovaných vyše 150-tisíc ruských vojakov na hraniciach s Ukrajinou má byť v stave pohotovosti.

Ilustračný obrázok k článku Varovanie USA: Rusko zhromaždilo už takmer 100 percent síl potrebných na inváziu!
Zdroj: TASR/AP

Spojené štáty tvrdia, že ruský prezident Vladimir Putin je už maximálne pripravený zaútočiť na Ukrajinu v plnom rozsahu.

Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na stredajšie vyjadrenie nemenovaného amerického predstaviteľa ozbrojených síl.

Stav pohotovosti

„Odhadujeme, že (Putin) sa momentálne blíži k takmer 100-percentnému nasadeniu všetkých (ozbrojených) síl, ktorých vyslanie sme predpokladali,“ povedal novinárom zmienený predstaviteľ pod podmienkou zachovania anonymity.

Priblížil, že 80 percent z odhadovaných vyše 150-tisíc ruských vojakov na hraniciach s Ukrajinou je „v stave pohotovosti“, pričom sú rozmiestnení v útočných pozíciách v okruhu niekoľkých kilometrov od hraníc. Či Rusko skutočne zaútočí alebo nie, je podľa jeho slov na Putinovi, k útoku by však už teraz mohlo dôjsť kedykoľvek.

Prečítajte si tiež

Nevedia to potvrdiť

Americký prezident Joe Biden síce v utorok povedal, že invázia zo strany Ruska na Ukrajina sa už „začína“, predstavitelia jeho administratívy následne uviedli, že zatiaľ nemajú dôkazy o tom, že by ruské sily prekročili hranice Ukrajiny.

„Stále nevieme potvrdiť, či sa do oblasti Donbasu presunuli ďalšie ruské vojenské sily,“ zopakoval aj v stredu spomínaný zdroj z prostredia armády USA.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ilustračné foto

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM