MI Zo Slovenska

Veľká sranda na účet Blahu! Chcú ho vyhnať do Bieloruska. Čo na to vraví?

Mladí SaSkári rozbehli verejnú zbierku na zakúpenie jednosmernej letenky do Bieloruska pre poslanca Smeru Ľuboša Blahu. Vraj by sa tam hodil so svojimi autoritárskymi sklonmi.

Ilustračný obrázok k článku Veľká sranda na účet Blahu! Chcú ho vyhnať do Bieloruska. Čo na to vraví?
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Mladí SaSkári sú mládežnícka organizácia, ktorá sa hlási k hodnotám a programu koaličnej strany SaS.

Liberáli majú dlhodobo ostré slovné prestrelky najmä s podpredsedom Smeru Ľubošom Blahom, ktorý sa netají svojimi extrémne ľavicovými názormi, ktoré musí vysvetľovať aj policajtom. Tentokrát však ide skôr o verejný výsmech.

Zbierka pre Ľuboša

Mladí SaSkári upozorňujú na svojom Facebooku na recesistickú “Zbierku pre Ľuboša,” do ktorej sa môžu ľudia zapojiť a zaslať ľubovoľnú finančnú čiastku:

“Podporme splnenie tajného sna životom skúšaného Ľuboša! Vyzbierajme mu peniaze na letenku do jeho „země zaslíbené“, Bieloruska, a dovoľme mu žiť svoj autoritársky sen po boku milovaného „voccu“ Lukašenka,” uvádzajú mladí liberáli.

Dodávajú, že letenka je jednosmerná a celé je to skôr vtip, keďže je virtuálna. “Peniaze zo zbierky poputujú na dobročinné účely. Aspoň raz v živote tak bude Ľuboš k niečomu užitočný,” dodávajú SaSkári.

Narážajú tým na fakt, že v Bielorusku sa práve rúca režim Alexandra Lukašenka, označovaného ako posledný diktátor. Polícia brutálne pozatýkala a zmlátila tisíce ľudí, ktorí pokojne demonštrovali proti výsledku nedávnych volieb, ktoré považovali za zmanipulované.

Blaha vracia úder

Ľuboš Blaha mladým SaSkárom odkázal, že sú to oni, kto sa správa nedemokraticky, pretože ho chcú kriminalizovať za jeho názory a vyhnať z krajiny.

“Smiešne na tom je, že sa hrajú na liberálov, ale správajú sa ako učebnicoví totalitári. Ja osobne na takéto nenávistné kampane nehodlám naskočiť,” uviedol podpredseda Smeru pre Dnes24.

Dodal, že hoci s názormi mladých SaSkárov nesúhlasí, netúži po ich kriminalizácii a ani nemá potrebu ich vyháňať zo Slovenska: “Aj keď určite existujú krajiny, ktoré perfektne vystihujú ich ideál minimálneho štátu, napríklad Somálsko, ironický ideál všetkých neoliberálov,” dodal Blaha pre náš portál.

Blaha a diktátori

Poslanec a podpredseda Smeru však pravidelne zverejňuje veľmi kontroverzné názory, ktoré musí vysvetľovať aj polícii, keďže je obvinený z popierania zločinov politických režimov.

V prípade aktuálneho diania v Bielorusku sa správa podľa osvedčeného scenára – najprv zdôrazní, že diktátora nepodporuje, ale následne opakuje takmer všetky jeho postoje.

“Bol som v Bielorusku viackrát a môžem vás ubezpečiť, že to, čo píšu v pravicovej tlači, je len obyčajná propaganda, ktorá ma v ľuďoch vyvolať nenávisť voči tamojšiemu režimu… Čudujem sa, že organizátori zo zahraničia nemajú trochu invencie,” uviedol podpredseda Smeru na svojom Facebooku.

Rovnakými argumentami sa teraz snaží udržať pri moci aj Lukašenko – tvrdí, že masové protesty proti nemu sú organizované zo zahraničia, všetko je len propaganda a manipulácia.

Ľuboš Blaha je jeden z posledných európskych politikov, ktorí tomu veria. Európska únia označila voľby za neférové a pripravuje na Bielorusko sankcie pre porušovanie ľudských práv a brutálne zaobchádzanie so zadržanými demonštrantmi.

„Čo sa týka Bieloruska, nechajme to na Bielorusov. Sú suverénny štát a ja len dúfam, že tam neprebehne ďalší Majdan a krviprelievanie,“ dodáva Ľuboš Blaha, ktorý však zrejme neverí spontánnosti desaťtisícov Bielorusov na námestiach.

Milí priatelia z SaS, ja rozumiem, že sa vám nepáčia moje názory. Vy ste pravičiari, ja som ľavičiar. Vy ste...

Posted by Ľuboš Blaha on Monday, August 17, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM