Magazín Ona Lifestyle

Veľké gesto módnych gigantov: Začnú vyrábať ochranné rúška

Pandémia nového koronavírusu tvrdo zasiahne výrobcov luxusného tovaru na celom svete. Napriek tomu začali mnohé nezištne pomáhať.

Ilustračný obrázok k článku Veľké gesto módnych gigantov: Začnú vyrábať ochranné rúška
11
Galéria

Známe módne značky začnú vyrábať masky na tvár, aby pomohli zmierniť ich nedostatok počas krízy spôsobenej novým koronavírusom. Uviedla to v nedeľu (22. 3.) francúzska skupina Kering.

Milióny masiek

Klesajúce zásoby ochranných pomôcok v celom Francúzsku rozhnevali lekárov a prinútili policajné odbory, aby pohrozili, že ich príslušníci nenastúpia do práce. Podobné sťažnosti pribúdajú aj v Španielsku a Taliansku.

Spoločnosť Kering, ktorá tiež vlastní taliansku značku Gucci, uviedla, že Saint Laurent a Balenciaga začnú vyrábať vo svojich dielňach masky ihneď po tom, ako im príslušné úrady formálne schvália ich postupy a materiály.

Kering okrem toho oznámil, že chce dodať francúzskemu zdravotníctvu 3 milióny chirurgických masiek, ktoré plánuje kúpiť a doviezť z Číny. A dcérska spoločnosť Gucci tiež vyrobí a daruje Taliansku 1,1 milióna masiek a 55-tisíc lekárskych kombinéz.

Najväčšia skupina luxusných značiek LVMH už minulý týždeň informovala, že spolupracuje s francúzskou vládou na získaní 40 miliónov zdravotníckych masiek od čínskeho dodávateľa.

Dezinfekčné prostriedky

LVMH spolu s ďalšími kozmetickými skupinami, vrátane L'Oreal, vyčlenili niektoré zo svojich tovární na parfumy a kozmetiku na výrobu dezinfekčných prostriedkov.

Pandémia nového koronavírusu tvrdo zasiahne výrobcov luxusného tovaru na celom svete, pretože vlády v rámci obmedzení naradili zatvoriť obchody, ktoré nepredávajú potraviny, drogériu a iné základné produkty.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM